avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... control in boxa de la subsol !?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

control in boxa de la subsol !?

Buna ziua, de curand am achizitionat un apartament in bucuresti, in cadastrul casei am trecuti 20mp spatiu aferent util, acest spatiu reprezinta boxa de la subsol. Astazi administratorul blocului mi-a spus ca zilele urmatoare va face un control in boxa sa vada daca sunt substante exlozive etc..Inrebarea mea: Il indreptateste ceva sa faca acest control pt ca vrea el, sau acest control trebuie facut in baza unui document, reprezentant al primariei, politiei, etc... Nu am nimic de ascuns dar ma gandesc ca scopul "vizitei" este altul, spatiul inchis fiind mai mare de 20m vrea sa vada exact ce e dincolo de usa, sau cine stie. Orim are drept de control atata timp cat boxa e trecuta in cadastru?
multumesc
Cel mai recent răspuns: s.c.serv ad loc s.r.l. , utilizator 08:09, 20 Iulie 2012
Boxa fiind spatiu privat, administratorul nu are ce sa faca acolo. Dar.... boxa este in subsol, acolo unde se afla toata instalatia blocului si cred ca e normal sa se incredinteze ca nu exista pericole.
Daca nu aveti nimic de ascuns, dati-i voie sa se uite!
Da, poate controla sau verifica orice apartament sau spatiu care face parte din condominiu:
Legea 230/2007 Art. 15. - Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul a unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.
Daca prin boxa trec tevi de apa, canalizare, etc este corect sa le inspecteze. Povestea cu substantele explozive e abureala. Daca va suspecteaza ca ascundeti dinamita in subsol sa reclame la politie.
De exemplu, daca aveti acolo o canistra de benzina si explodeaza va produce pagube mai mici decat daca ar fi in apartament, de unde benzina aprinsa s-ar putea scurge la etajele inferioare.
Normele generale de aparere impotriva incendiilor care sunt obligatorii si pentru persoanele fizice si unde sunt mentionate modurile de organizare si desfasurarea activitatii de aparare impotriva incendiilor.
"Sectiunea a 4 a
Masuri generale de prevenire a incendiilor in locuintele unifamiliale/multifamiliale/gospodariile populatiei:
Art.117 - In locuinte de tip unifamilial sau in apartamentele blocurilor de locuit, carburantii sau alte lichide inflamabile pentru uz casnic se pastreaza numai in ambalaje metalice special destinate, inchise ermetic, in locuri protejate si fara a se depasi 25 l."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare boxa subsol Ioana671 Ioana671 Buna ziua! In contractul de cumparare a apartamentului este specificat ca apartamentul are si boxa. Nu sunt specificati exact mp ai boxei, doar cota parte ... (vezi toată discuția)
Parti comune ela196 ela196 Buna seara. va rog sa-mi raspundeti la o intrebare , administratora si presedintele blocului au dreptul de a-mi lua boxa pe care am folosit-o ani de zile pe ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii...sau cu asociatia??? marc00169 marc00169 In urma cu 2 ani , m-am mutat intr-un apartament de 2 camere situat la parterul imobilului cu 10(zece) etaje. Atunci nu m-am interesat de situatia beciului ... (vezi toată discuția)