avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme cu vecinii...sau cu asociatia???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme cu vecinii...sau cu asociatia???

In urma cu 2 ani , m-am mutat intr-un apartament de 2 camere situat la parterul imobilului cu 10(zece) etaje. Atunci nu m-am interesat de situatia beciului insa dupa 2 ani as vrea sa am si eu un spatiu disponibil sub apartament deaorece as vrea sa depozitez anumite lucruri in el.As vrea sa stiu care sunt metodele ....daca e neaparata nevoie si juridice.....ca sa pot obtine spatiul de sub apartament, tinand cont ca nu am balcon si persoanele care detin spatiul in prezent au in proprietate apartamente cu balcon.
P.S.-Nu as vrea neaparat pe cale juridica ...insa daca e necesar....Multumesc
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:04, 6 Aprilie 2010
Calea normala ar fi sa faceti o cerere adresata presedintelui asociatiei de proprietari (in doua exemplare, din care unul inregistrat, semnat si stampilat de presedinte, ca dovada ca a luat la cunostinta despre solicitarea Dv., ramane la Dv.) in care sa cereti acces la depozitare in subsol pe o suprafata de.....mp., descriind exact situatia, ca neavand balcon doriti sa va depozitati cateva lucruri acolo.

Ce trebuie sa stiti si sa aveti in vedere cand veti argumenta, eventual contesta situatia din momentul de fata este ca:
- subsolul este proprietate comuna si ca deci acolo aveti si Dv. o cota-parte indiviza. Nu neaparat pe aceasta vreti s-o ocupati, dar asa cum si celorlalti vecini ai Dv. li s-a permis construirea de boxe, in aceeasi masura aveti si Dv. dreptul.
- ca daca nu mai este loc, atunci sa se reconfigureze asezarea locurilor din subsol;
- ca veti mentine curatenia si accesul la tevi - in cazul in care acest loc ar fi trecut de conductele de apa, caldura sau canalizare;
- ca nu depozitati substante inflamabile acolo;
- ca intelegeti sa participati la curatenia din subsol pentru mentinerea in buna functionare a intregii infrastructuri a blocului;
- ca intelegeti sa platiti asociatiei o chirie pentru acel loc.

In cazul in care intampinati un refuz categoric, atunci puteti sesiza primaria sau, mai departe, va puteti adresa instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu de sub balconul de la parter, balcon construit cristinel_20052005 cristinel_20052005 Buna ziua As dori sa stiu al cui este spatiul de sub balconul de la parter, balcon construit deja, doar ca mai este spatiu sub el si as vrea sa il inchid si ... (vezi toată discuția)
Parti comune ela196 ela196 Buna seara. va rog sa-mi raspundeti la o intrebare , administratora si presedintele blocului au dreptul de a-mi lua boxa pe care am folosit-o ani de zile pe ... (vezi toată discuția)