avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Activitate geo125879

Activitate geo125879

In vederea intocmirii DOF, proiectantul de unde ia preturile? Normative, prospecteaza piata?....
Reprezint o autoritate contractanta care trebuie sa execute o lucrare. Apelez la un proiectant si intocmeste un proiect de executie pentru lucrarea cu pricina. Pe langa detaliile de executie si deviz primesc o documentatie de oferta financiara (DOF), care este devizul cu evaluarea financiara (costul estimativ al lucrarii).
La verificarea DOF, constat ca valorile (in special pe materiale si pe ora-manopera) nu reflecta piata, fiind mai mici decat ce gasesc pe piata, rezultand o valoare a lucrarii mai mica.
Ce fac, pentru a avea o estimare cat mai exacta a lucrarii si sa fiu sigur ca potentialii executanti sunt interesati si participa la licitatie?

Multumesc.
Răspuns la discuția pagube produse de caderi de tigla
A fost parcat intre blocuri. Daca prin "special amenajat" se intelege un spatiu cu marcaj de parcare si cu marcaje pe jos.... nu; nu a fost parcat intr-un astfel de loc.
Buna dimineata

In urma unei vijelii a cazut tigla de pe un bloc si mi-a fost avariata masina. Se poate actiona administratia blocului in instanta pentru recuperarea pagubelor?

Multumesc anticipat.
Multumesc pentru raspuns.
Am comunicat atat la Inspectorat (24.04.2017) cat si la primarie (20.04.2017) inceperea lucrarilor. La expirarea celor 12 luni (din 20.04.2017 ma gandesc...) imi trebuie o noua autorizatie, eventual prelungire a celei existente?

Multumesc.
Am obtinut autorizatie de constructie casa cu o valabilitate de 36 luni (contrar celor indicate in L 50/91 - 12 luni valabilitate) de la data emiterii, interval de timp in care trebuie incepute lucrarile de executie autorizate.
Pe de alta parte, aceeasi autorizatie prevede durata de executie lucrari de 12 luni calculata de la data inceperii efective a lucrarilor (anuntata in prealabil), situatie in care perioada de valabilitate a autorizatiei se extinde pe intreaga durata de executie a lucrarilor autorizate.

Si acum intrebarea:
Dupa cele 12 luni (durata de executie) am casa la rosu, CE FAC?
Buna ziua,

Vreau sa angajez in conditii legale o persoana care sa se ocupe de diverse prin curte, cu venit lunar. Care este modalitatea cea mai rapida si ieftina din punct de vedere a contributiilor catre stat, fara a avea firma, si care sunt contributiile de platit catre stat.

Multumesc anticipat.
Stima.
Răspuns la discuția Pret neserios?
Multumesc pentru raspunsurile Dvs.
Ptr. dl. Andrei Griroriu, ultima fraza: eu nu incerc sa fac nimic, sunt cumparatorul. Agentia ma ameninta cu pretul neserios si denuntarea de fals in declaratii si evaziune fiscale.
Discuție Pret neserios?
Pretul dintr-un contract de v-c mai mic decat cel din precontract (inscris sub semnatura privata: cumparator, vanzator, agentie) poate fi considerat pret neserios? Daca da, precontractul poate fi folosit in instanta de agentie pentru demonstrarea pretului neserios?

Multumesc anticipat.
geo125879 a scris:

Buna ziua,

Sper sa aveti rabdare sa cititi pana la capat...B-)

Am incheiat un precontract de vanzare-cumparare (ca si cumparator) la o agentie imobiliara. Agentia a venit la pachet cu vanzatorul.
Documentul are antet cu datele agentiei (firmei), data (nu are numar), prezinta vanzatorii, cumparatorii, prezinta apartamentul, pretul, cat am dat la data respectiva ca si acont si pana cand se da restul de bani, data la care se incheie si actul la notar. In continut se regasesc si niste declaratii ale vanzatorilor cum ca apt. nu este in litigiu, nu este ipotectat ori grevat de sarcini, garanteaza cumparatorul de evictiune si se obliga ca al notariat sa prezinte toate actele pentru incheierea actului autentic.
Actul mai contine, pe la mijloc, prevederile ca atat vanzatorii cat si cumparatorii datoreaza agentiei un comision de X% fiecare (s-a taiat cu pixul X% si s-a scris Y%). Mai prevede ca acest comision de X% (nu mai e taiat cu pixul) va fi platit agentiei la incheierea tranzactiei la notariat. O alta prevedere este: citez:"Daca partile incheie tranzactia fara Agentia "XXXX" vor plati agentiei daune in valoare de Z% (Z>X si Y) din pretul imobilului stabilit de parti in acest precontract."
La sfarsitul documentului agentia sfatuieste partile sa declare valoarea din precontract la notar si ca am luat la cunostinta despre evaziunea fiscala in caz contrar si agentia este exonerata. In caz de orice litigiu intre cumparator si vanzator, agentia nu este raspunzatoare.
La final de tot sunt semnaturile cumparatorilor, vanzatorilor si cea a agentiei cu stampila.

Si acum intrebarea:
Ce valoare are in instanta acest document intr-o eventuala neintelegere cu agentia privind comisionul, tinand cont de:
- art. 969 din Cod civ. - agentia nu este prezentata ca si parte din contract.
- contractul nu prezinta forma unui contract de intermediere cf. lege 21/1992 actualizata in 2008 prin OUG. 174 cu cerintele minimale de la art. 95 si nu are nici clauza de exlusivitate cf. art. 99.
- contractul prevede plati mai mari cuventite agentiei daca tranzactia se incheie fara aceasta, lucru care contravine articolului 98 din legea 21/1992 actualizata prin OUG. 174/2008.
([ link extern ] )


Reformulez intrebarea: Ce a ctiuni poate intrerpinde agentia avand in vedere ca nu i-am platiti tot comisionul? Mentionez ca, contractul de vanzare-cumparare a fost incheiat la notar.

Multumesc pentru raspunsuri si lamuriri.