avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Activitate zoltar

Activitate zoltar

faptul ca nu am acte pe teren nu ma impiedica sa obtin un istoric de rol fiscal pentru bunicul meu pe care il mostenesc.
Ideea este sa obtin istoric de rol fiscal cu care dovedesc proprioetatea si nu invers...
Doresc sa recuperez un teren care a apartinut bunicului meu , pentru care nu am acte in prezent , dar doresc sa obtin un istoric de rol fiscal.
Am facut aceasta cerere la administratia financiara unde apartine terenul si mi-a spus ca nu am dreptul sa obtin astfel de informatii pentru ca exista secretul fiscal.
Am declaratiile notariale a doi martori adica a doi vecini care au locuit tot timpul linga terenul pe care doresc sa il revendic dar mi s-a spus ca nu conteaza.
Cum pot obtine istoricul de rol fiscal ?Trebuie sa dau in judecata administratia financiara?
Plangerea ma depus-o la Politie si mi-au spus ca nu pot face nimic.
intrebarea este unde sa depun o plangere pentru a incepe actiunea penala daca nu la politie???
Vecinul ma injura ,ma calomniaza , spune tot felul de lucruri jignitoare la adresa mea si a familiei, imi rupe florile din dreptul usii, imi arunca cu mizerie la usa, ma ameninta , ma urmareste la geam si incepe sa imi adreseze amenintari.Ma tem pentru mama mea care este in varsta si poate fi agresata .

Asa cum am spus am depus plangere scrisa cu depunere la registratura sectie de politie.
"Articolul 208: Hartuirea
(1) Fapta celui care, in mod repetat, urmareste, fara drept sau fara un interes legitim, o persoana ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzandu-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda."
Buna ziua,

Sunt amenintat si hartuit in mod constant de catre o persoana din blocul in care locuiesc.
La art 206 si 208 Cod penal , la amenintare si Hartuire scrie ca
" Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate."
Am facut plangere la politie si mi-au spus ca nu ma pot ajuta cu nimic.
Intrebarea este unde trebuie sa fac plangerea ca sa inceapa actiunea penala , daca politia nu ma poate ajuta.

Din pacate nu mai vad in codul penal 2015 nimic despre infractiunile de calomnie si insulta...

Cu stima,
Emil
Buna ziua,

Doresc sa fac o solicitare la Primaria unei comune din judetul Timis pentru revendicarea unui teren care a apartinut in trecut strabunicilor mei.
Mai este posibil din punct de vedere legal sa fac aceasta cerere de revendicare?
Care sunt pasii care trebuie urmati?
Doresc sa mentionez ca terenul este liber de constructii si instalatii si ca nu a mai fost revendicat pana acum.

Va multumesc.
[ link extern ]
Dacă un produs pe care l-ați cumpărat în UE nu funcționează sau nu arată conform descrierii, vânzătorul trebuie fie să-l repare sau să-l înlocuiască fără costuri adiționale, fie să vă restituie total suma plătită sau să vă acorde o reducere de preț. În unele țări din UE, vi se va oferi posibilitatea de a opta, încă de la început, pentru una dintre aceste soluții. În caz contrar, veți putea solicita o rambursare integrală sau parțială numai în cazul în care repararea sau înlocuirea nu este posibilă sau convenabilă.
Cred ca pot solicita returnarea banilor integral, desi in legislatia din Romania nu gasesti o astfel de specificatie.
Am cumparat o pereche de ochelari de soare de la o firma de renume care au vicii de refractie.
Mentionez ca am cumparat produsul din magazin si nu online.
Doresc returnarea banilor .Mentionez ca au trecut 8 zile de la data cumpararii.
Ordonanta de urgenta 34/2014 mentioneaza ca se pot returna produsele in termen de 14 zile , facand referire la o lege din 13 iunie 2014 aprobata in parlamentul european, dar se refera la produsele cumparate on line , nu din magazin.
Ce trebuie sa fac sa imi recuperez banii?
Nu doresc schimbarea cu un alt produs/repararea produsului-sunt convins ca lentilele respective au aceeasi calitate si la alte modele de ochelari.
Multumesc.
Proprietarii blocului , cei care au construit boxele, doresc sa obtina o autorizatie de constructie pt. boxele din subsol, dar Primaria spune ca nu se pot da astfel de autorizatii.
Conform anexei 2 din Legea nr. 50/1991 se definesc lucrarile de compartimentare usoara:
Lucrări de modificare

Lucrări de intervenţii asupra elementelor constructive, structurale şi/sau nestructurale, având ca efect modificarea totală sau în parte a acestora.

Lucrările de modificare pot fi:

a) lucrări de modificare structurală, din care fac parte,

în principal, lucrările de consolidare, de supraetajare şi/sau de extindere a construcţiei;

b) lucrări de modificare nestructurală, din care fac parte,

în principal, lucrările de amenajări interioare şi recompartimentări uşoare, care nu afectează în mod semnificativ structura de rezistenţă a construcţiei şi pentru care este necesar avizul prealabil al unui proiectant autorizat.

Pentru executarea lucrărilor de modificare, cu excepţia lucrărilor de compartimentare provizorii, nestructurale, este necesară emiterea unei autorizaţii de construire în condiţiile legii şi cu respectarea prevederilor legale privind calitatea în construcţii.


Admit ca poate nu este o constructie provizorie cum se defineste tot in art.2 ,desi un zid de BCA/caramida si o usa metalica se pot dezafecta la fel de usor ca o confectie metalica iar terenul ar putea fi adus la starea initiala la fel de usor:

Construcţii cu caracter provizoriu

Construcţiile autorizate ca atare, indiferent de natura materialelor utilizate, care, prin specificul funcţiunii adăpostite ori datorită cerinţelor urbanistice impuse de autoritatea publică, au o durată de existenţă limitată, precizată şi prin autorizaţia de construire.

De regulă, construcţiile cu caracter provizoriu se realizează din materiale şi alcătuiri care permit demontarea rapidă în vederea aducerii terenului la starea iniţială (confecţii metalice, piese de cherestea, materiale plastice ori altele asemenea) şi sunt de dimensiuni reduse. Din categoria construcţiilor cu caracter provizoriu fac parte: chioşcuri, tonete, cabine, locuri de expunere situate pe căile şi în spaţiile publice, corpuri şi panouri de afişaj, firme şi reclame, copertine, pergole ori altele asemenea. În sensul prezentei legi realizarea construcţiilor provizorii se autorizează în aceleaşi condiţii în care se autorizează construcţiile definitive.


De ce nu avem voie sa obtinem o autorizatie de constructie?
Am fost personal la primarie.
Raspunsul este acelasi -demolare si amenda.
Primaria nu are nicio proprietate in blocul unde locuiesc.