avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintarea si hartuirea cod penal 2015
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintarea si hartuirea cod penal 2015

Buna ziua,

Sunt amenintat si hartuit in mod constant de catre o persoana din blocul in care locuiesc.
La art 206 si 208 Cod penal , la amenintare si Hartuire scrie ca
" Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate."
Am facut plangere la politie si mi-au spus ca nu ma pot ajuta cu nimic.
Intrebarea este unde trebuie sa fac plangerea ca sa inceapa actiunea penala , daca politia nu ma poate ajuta.

Din pacate nu mai vad in codul penal 2015 nimic despre infractiunile de calomnie si insulta...

Cu stima,
Emil
Nu mai sunt infracțiuni, de aia nu le găsiți.
Care e treaba cu vecinul ce face? Ați citiți ce e hartuirea cf codului penal? Ați depus plângere scrisa?
Vecinul ma injura ,ma calomniaza , spune tot felul de lucruri jignitoare la adresa mea si a familiei, imi rupe florile din dreptul usii, imi arunca cu mizerie la usa, ma ameninta , ma urmareste la geam si incepe sa imi adreseze amenintari.Ma tem pentru mama mea care este in varsta si poate fi agresata .

Asa cum am spus am depus plangere scrisa cu depunere la registratura sectie de politie.
"Articolul 208: Hartuirea
(1) Fapta celui care, in mod repetat, urmareste, fara drept sau fara un interes legitim, o persoana ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzandu-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda."
Daca ati depus plangere penala trebuie sa se dispuna o solutie.
Plangerea ma depus-o la Politie si mi-au spus ca nu pot face nimic.
intrebarea este unde sa depun o plangere pentru a incepe actiunea penala daca nu la politie???
Politie sau parchet.
Eu v-am spus ca nu asta este modalitatea de solutionare a unei plangeri.
Daca sesizarea dvs îndeplineşte condiţiile legale de admisibilitate, trebuie sa se dispuna o solutie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere insulte, jigniri pe email alexbbb alexbbb Buna seara, Ajutati-ma cu un sfat va rog, de cateva zile primesc emailuri cu jigniri si tot felul de insulte de la fosta sotie. Pot depunde plangere la ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de ajutor!!! violenta in familie Claudia201993 Claudia201993 Buna!! Am 21 de ani si de o perioada mă confrunt cu o problema. Stau in casa cu parintii, defapt stăteam pentru ce de ceva vreme m-am mutat doar eubcu mama ... (vezi toată discuția)