Sunt amenintat si hartuit in mod constant de catre o persoana din blocul in care locuiesc.
La art 206 si 208 Cod penal , la amenintare si Hartuire scrie ca
" Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate."
Am facut plangere la politie si mi-au spus ca nu ma pot ajuta cu nimic.
Intrebarea este unde trebuie sa fac plangerea ca sa inceapa actiunea penala , daca politia nu ma poate ajuta.
Din pacate nu mai vad in codul penal 2015 nimic despre infractiunile de calomnie si insulta...
Vecinul ma injura ,ma calomniaza , spune tot felul de lucruri jignitoare la adresa mea si a familiei, imi rupe florile din dreptul usii, imi arunca cu mizerie la usa, ma ameninta , ma urmareste la geam si incepe sa imi adreseze amenintari.Ma tem pentru mama mea care este in varsta si poate fi agresata .
Asa cum am spus am depus plangere scrisa cu depunere la registratura sectie de politie.
"Articolul 208: Hartuirea
(1) Fapta celui care, in mod repetat, urmareste, fara drept sau fara un interes legitim, o persoana ori ii supravegheaza locuinta, locul de munca sau alte locuri frecventate de catre aceasta, cauzandu-i astfel o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 6 luni sau cu amenda."
Plangerea ma depus-o la Politie si mi-au spus ca nu pot face nimic.
intrebarea este unde sa depun o plangere pentru a incepe actiunea penala daca nu la politie???
Politie sau parchet.
Eu v-am spus ca nu asta este modalitatea de solutionare a unei plangeri.
Daca sesizarea dvs îndeplineşte condiţiile legale de admisibilitate, trebuie sa se dispuna o solutie.