Buna ziua,
Ce solutii am in situatia in care nu am inregistrat la timp incetarea suspendarii unui contract de munca, suspendat pentru cresterea copilului pana la doi ani?
Buna ziua,
Am rugamintea de a ma ajuta in clarificarea unei situatii .
Am eliberat in urma cu o luna o adeverinta dupa modelul anexei 6 din legea 360/2023 si nu a fost acceptata de casa de pensii pe motiv ca persoana a fost angajata in cadrul unei cooperative de consum si nu se cunoaste exact care au fost contributiile facute de cooperative, asa ca nu pot fi valorificate adeverintele cu sporurile cu caracter nepermanent in conformitate cu noua lege a pensiilor. Este legal?
Cum pot fostii angajati sa isi obtina drepturile?
Aceste adeverinte trebuie sa cuprinda doar perioada 01.04.1992 - 01.04.2001 sau si inainte de 01.04.1992.
Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare.
Un angajat din firma care s-a pensionat dar a fost reangajat , implineste anul acesta 70 de ani.
Mai poate lucra in continuare dupa noua lege a pensiilor?
Daca da, in ce conditii, daca nu, ce are de facut angajatorul?
Va multumesc
Buna seara,
Va rog sa=mi clarificatti urmatoarea problema
Conform Legii Pensiilor 360/2003, daca un angajat solicita o adeverinta din care sa reiese diverse sporuri nepermanente sau anumite sume primite in plus la salarii, de exemplu dupa vanzari, se trec in adeverinta si sumele pentru care nu s=a facut contributia de 2%, 3% respectiv 5% la pensie suplimentara sau doar cele pentru care s-a contribuit?
Daca contributia la pensia suplimentara s-a calculat doar la salariul de incadrare plus sporul de vechime, sumele obtinute in plus se iau in calcul la stabilirea pensiei?
Va multumesc!
Un angajat care se afla in concediu fara plata aprobat la solicitarea sa poate fi concediat, poate fi trimis in preaviz in perioada cat are contractul suspendat?
Buna ziua,
Daca am uitat sa inregistrez suspendarea unui contract de munca si am inregistrat-o astazi, mai tarziu cu doua saptamani, mai pot face corectie?
Practic angajatul are cerere de concediu fara plata si nu a lucrat in aceasta perioada
Va multumesc!.
Buna ziua,
In anul 2011 la inregistrarea unui contract de munca in revisal s-a produs o greseala la salariu de incadrare.
In 2023 contractul a fost incetat, inregistrat in revisal si transmis . In momentul in care am vrut sa eliberam adeverinta de vechime am constatat greseala. Statele de plata nu coincid cu revisalul.
Va rog sa-mi spuneti daca mai exista posibilitatea de a corecta in revisal si cum se poate face corectia.
Va multumesc !