avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti cat se poate de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti cat se poate de detaliat la ...

Buna ziua, va rog sa-mi raspundeti cat se poate de detaliat la urmatoarea intrebare;
Un angajat indeplineste cumulativ conditiile pentru pensionare la limita de varsta.I-am incetat contractul si l-am reincadrat pe acelasi post in baza unui alt contract de munca pe durata nedeterminata.
Acum dupa aprox. patru ani din motive economice suntem nevoiti sa facem concedieri. Care este art. in baza caruia trebuie sa-i incetez contractul de munca, tiniand cont ca este pensionar, nu are dreptul la somaj si intelege asta?
Daca am facut vreo greseala la reincadrare sau pe timpul desfasurarii contractului de munca va rog sa ma sfatuiti cum as putea sa o rezolv.
Angajatul respectiv a beneficiat de toate drepturile si obligatiile ce decurg din contractul individual de munca.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 5 Martie 2025
Puteti inceta c.i.m. cu acordul aprtilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar cu contract de munca pe perioada nedeterminata raduallan raduallan Este vorba despre un pensionar cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Era deja pensionar la data angajarii. Se pune problema concedierii lui, dar fara ... (vezi toată discuția)
Angajare pensionara cu limita de varsta larisaafanasov larisaafanasov Am urmatoarea situatie: O salariata de-a noastra care are CIM pe perioada nedeterminata, in calitate de ajutor bucatar, cu 4 ore/zi este pensionara pe caz de ... (vezi toată discuția)
Pensie si continuare activitate Vioreld Vioreld salutare. am o angajata care pe 29.01 a solicitat pensie pt. limita de varsta. decizia de pensionare mi-a venit abia astazi 02.07 si e emisa de pe 07.06 de ... (vezi toată discuția)