Buna seara.
Va rog frumos sa-mi spuneti daca este posibil ca un act normativ, respectiv o ordonanta de urgenta, sa fie aplicabila la o data anterioara publicarii sale in Monitorul Oficial.
Multumesc.
Buna ziua. Locuiesc intr-un apartament la parter, iar vecinul de la etajul patru, datorita defectiunilor pe care le are si care nu se vad la suprafata, inunda toti vecinii de pe tronson. Problema dureaza de cativa ani.Am incercat sa discutam cu el, insa acesta nu vrea sa remedieze defectiunea intrucat are amenajari facute si nu este de acord sa-si faca deranj. Problema este ca plafonul din baie (acolo este defectiunea) incepe sa cedeze, iar noi nu putem face nimic. Apartamentul este asigurat, insa asiguratorul, avand invedere ca paguba este mica, nu s-ar indrepta impotriva lui sa recupereze prejudiciul, iar faptul ca probil ne-ar despagubi in vederea repararii plafonului, nu ne-ar ajuta, defectiunea continuand sa existe. Va rog sa-mi spuneti daca este o cale de rezolvare, alta decat chemarea in judecata a vecinului care are defectiunea, intrucat aceasta ar dura foarte mult, problema fiind presanta.
Va multumesc.
Ultima modificare a Codului muncii se refera la repaus saptamanal si modifica formularea "doua zile consecutive" in "48 de ore consecutive" . La ce se refera defapt aceasta modificare? Se poate avea in vedere ca acest termen curge de la ora la care se termina ziua de lucru? Care ar putea fi diferenta dintre cele doua formulari?
contractul individual de munca poate fi incheiat cu norma intreaga sau cu timp partial. La CIM cu timp partial exista interdictia de a efectua ore suplimentare. Cum poate lucra cu CIM partial , dar 24 ore/zi ( de sambata ora 20.00 pana duminica la ora 20.00)?
ati putea sa va autorizati ca si agent de munca temporara, sa incheiati contracte de punere la dispozitie cu firme din strainatate si sa utilizati salariatii dvs. Va puteti documenta din HG 1256/2011 si Codul Muncii, art.88-102
In urma unui concurs organizat la o unitate bugetara pentru ocuparea unui post de contractual, a fost respins dosarul pentru ca era incomplet. Candidatul a formulat o contestatie, a solicitat o copie, dar nu are numar de inregistrare. Avand in vedere ca in legea 554/2004 termenul de solutionare a unei cereri este de 30 zile de la inregistrarea cererii, iar cererea candidatului nu era inregistrata, se mai poate adresa instantei de contencios?
Art.16 alin.(1) C.M. Contractul individual de munca se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana. Obligatia de incheiere a contractului individual de munca in forma scrisa revine angajatorului. Forma scrisa este obligatorie pentru incheierea valabila a contractului. Semnarea de catre parti a CIM este obligatorie? Un CIM nesemnat de parti este nul? Care este temeiul legal?