Am mostenit de la parinti o casa cu terenul aferent. Exista un cadastru facut, inscris in cartea funciara si la mine si la vecinul meu. La refacerea gardului intre noi m.am trezit cu vecinul ca nu este de acord cu linia de hotar. Spune ca acel gard a fost cu aproape 1 metru mai in terenul meu. Am chemat un specialist de la cadastru care a indicat cele 2 puncte intre care trebuie facut gardul.
Intrebare: Cat de valabile sunt aceste acte de cadastru si carte funciara in fata instantei? Exista posibilitatea sa castige in instanta mutarea gardului daca acesta nu respecta cadastrul actual?
kromred
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Si eu ma confrunt cu aceasi situatie.... Dar nu voi renunta niciodata la copilul meu. Chestia cu "uita-l" este cea mai mare tampenie. Sper sa deschida ochii si judecatorii si sa sanctioneze astfel de abuzuri, altfel vor fi partasi la distrugerea emotionala a multor copii.
Și foarte important, puteți cere potrivit legii, să plătiți pensia copiilor ÎN NATURĂ, prin asigurarea a celor necesare traiului, și le cumpărați lor direct tot ce au nevoie... alimente, haine, rechizite, încălțăminte..., le plătiți tabere, excursii........ etc.
Asta fac acum., doar ca problemele de aici incep.... mama vrea doar bani... i-a spus copilului sa nu mai vina acasa cu nimic de la mine ca le scoate la usa.
Am inteles partea cu dividentele...
IUDO... nu judeca de ce m-am despartit eu sau nu... habar nu ai.. dar faptul ca ea se muta deja in casa cu altcineva la 2 saptamani dupa divort spun multe. Deci hai sa nu comentam acolo unde nu stim doar ca sa ne bagam in seama.
SMECHERUL.... Daca va uitati la inceput o sa vedeti ca intrebarea era de ce un judecator decide intr-un fel si altul in alt fel... nu ar trebuii sa decida ambii dupa aceasi lege, sau interpreteaza dupa ureche lor legea? Copilului i-am asigurat deja viitorul... dar nu vreau ca mama sa stea prin cluburi cu concubinul pe banii copilului.
(3) Pensia de întreţinere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreţinere.
daca spune "din venitul net lunar" atunci dividentele nu intra in calcul pentru ca acestea sunt anuale.... plus ca pot sa difere de la un an la altul destul de mult.
Ca sa intelegeti... problema mea e alta:
Ce fac daca merg in instanta si judecatorul fixeaza pensia luand in calcul dividentele pe anul fiscal trecut (doar pe astea le poate verifica tinand cont ca pe anul in curs acestea le stim abia peste 1 an), acestea fiind sa zicem de 100.000lei anual. fixeaza pensia.... dar in anul asta dividentele vor fi de 10 ori mai mici. Eu raman cu plata unei pensii la o valoare care nu se mai regaseste in bilantul anului in curs?
m-am lamurit... nimeni nu stie exact....
oricum copilul primeste si acum in plus, intrebarea era daca cineva stie exact cum se face, dar vad ca ori legea se aplica dupa ureche ori fiecare isi da cu parerea pe aici.
Dividendele se încasează anual. Asta inseamna la sfarsitul unui an fiscal. Acestea pot sa existe anul asta. La anul sa nu mai fie. Cum stabilește judecătorul ce dividente voi avea eu peste 1 an și dacă voi avea.
Dar întrebarea este, de ce unele instante calculează dividendele la pensia alimentara și altele nu... nu au învățat legea la același școală???
- pentru a completa un mesaj, folositi functia " editeaza"