avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nerespectare program de vizita minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nerespectare program de vizita minor

Vă salut, avocatnet.ro

Ce trebuie făcut în cazul în care nu se respecta programul de vizita stabilit de instanță cu privire la minor care a fost încredințat mamei? Programul este de 1 zi pe săptămână de la ora 17 vineri până sambata la 17:00 iar mama a spus că dacă plânge minora în vârstă de 1 an și 9 luni aproape, nu o va încredința ...

Alte aspecte ale situatiei:
- în timpul procesului vizitele nu s-au respectat fiind o săptămână da 2 nu
- mama nu a permis tatălui să vadă copilul și nici copilul tatăl timp de 2 luni jumate după ce a părăsit domiciliul .
- în luna martie a anului în curs părinții fiind divorțați si locuind aproape, mama de fiecare dată când vedea că tatăl se aproprie sa și îmbrățișeze copilul fugea cu aceasta, încercând să nu îi ofere prilejul să îl vadă.
- chiar și bunicii din partea mamei acționând la fel.
- mama a amenințat că va face orice posibil ca copilul sa nu fie în compania tatălui ...
- mama a favorizat tot parcursul divorțului cat și după pronunțarea hotărârii până la terminarea timpului de recurs ...de 30 de zile... că copilul sa nu își vadă tatăl ...intorcandui calea in fata tatălui în timp ce acesta dorea să o salute îmbrățișeze ...

Toate aceste lucruri sunt probe pentru ele, tatăl copilului și-a luat măsuri de precauție...și se pot dovedi. Numai că între timp copilul a căpătat o aptitudine mai temătoare , se rusineaza se ascunde după picioarele mamei, iar aceasta spune că nu îi este bine copilului și că nu va lăsa copilul la tata...

Ce este de făcut în acest caz?
Merg la autoritatea tutelară sau înaintez proces pentru neincredintare? Exista o posibilitate de a trage la răspundere aceasta indiferenta si faptul că favorizează si încurajează orice aptitudine a copilului spre a și respinge tatăl... Desi mă repet copilul este mic la vârsta aceasta 1 an și 9 luni se poate manipula extraordinar de ușor... Mama la toate persoanele o oprește să vorbească cu copilul numai tatălui o ia și fuge când îl vede...

Vă mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: kromred , utilizator 23:00, 9 Aprilie 2018
cerere la DGASPC sa monitorizeze programul de vizita, executor si plangere penala daca situatia continua.
Incercati sa va comportati mereu civilizat si corect in ciuda a ceea ce face mama.
Separat de caile legale la care puteti apela va sfatuiesc ca in prima faza sa incercati o mediere cu fosta partenera pentru a ajunge la un consens.
Este absolut firesc si normal ca mama sa fie mai tematoare si mai atasata de copil mai ales ca a stat atata timp cu acesta. Si daca cei doi nu divortau tot asa s-ar fi comportat.
Incercati sa detensionati in mod diplomat situatia si daca vedeti ca in ciuda eforturilor nu este nimic de facut atunci apelati la ce v-am scris mai sus.
Practic, intoarceti spatele! Gasiti o alta femeie cu care sa faceti alti copii si sa aplicati ce ati invatat din esecul precedent. Nu va bagati intr-o lupta surda din care nu aveti sanse sa castigati ceva in urmatorii 12 ani! Daca mai faceti 1-2 copii cu noua partenera, v-ar ramane de platit < 17% ptr primul copil, care nu mai e cu dvoastra.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ liviu
Nu exista din pacate masuri menite sa determine o mama a carei scop este sa impiedice legatura normala dintre copil si tata sa se opreasca din abuz. Practic cine are in "posesie" copilul face absolut tot ce vrea, iar celalalt parinte e spectator. Daca intra in toata povestea cu executor, DGASPC, parchet mai pierde si vreme si bani. Si la un moment dat veti obosi si veti vrea sa va vedeti de viata, mai ales daca copilul va fi invatat si manipulat sa va respinga. Nici macar cand lucrurile sunt extrem de clare si dovedibile nu se intervine. Cei care au o relatie normala cu copiii lor o au din doua ratiuni: au de a face de cealalta parte cu un parinte echilibrat emotional, fie au anumite nevoi (inclusiv financiare) ce necesita prezenta tatalui
Sa mă iertați va rog , pe strada întoarce copilul mereu in drum, este o încălcare a legii sa îți îmbrățișezi copilul sa l iubești sa îl saluti ? Daca nu se încadrează în intervalul hotărât de instanță? Desi și intervalul hotărât de instanță este încălcat... Pentru a duce toate lucrurile că copilul să privească pe tata că un strain, sau chiar sa nu îl mai recunoaște ținând cont de faptul că vârsta copilului este mica... La ce fel de alte maniere mai trebuie așteptat , acceptate ca legale ,,La pregătirea copilului pentru noul tata?" Desi nu este viața mea, sau alegerea mea pentru mine copilul ne leagă, divorțul este între părinți nu intre copii...
Sa divorțat de comun acord, dar acest acord este o încălcare cu premeditare... Acum 3 zile m-am întâlnit cu fosta soție și copilul noi locuind foarte aproape la 400 m distanta...iar când vin și plec la lucru trec mereu prin fața curții ei...unde sa refugiat , când ma văzut a luat copilul, am incercat rugando sa nu plece și a fugit într-un local unde se bea bere alcool, acolo era tatăl ei, un microbist in ale sticlelor , și i la lăsat în brate. Eu am intrat și am încercat oarecum sa le spun disciplinat că poate copilul și eu avem dreptul să ne salutam sa ne vedem...când ne întâlnim la care tatăl ei cu copilul în brațe și cu alți 4 microbiști lângă el a spus sa plec afara din local că mă bate...la care ma făcut Donator de Sperma...râzând.

Vă multumesc
Ultima modificare: Marți, 3 Aprilie 2018
liviu333, utilizator
Eu cred ca e cu bataie lunga insa merita incercat.
Tatii au inceput sa obtina mai multe drepturi si chiar daca acum e dificil in timp doar prin perseverenta se va obtine ceva.
In momentul de fata nu exista masuri de luat in fata abuzului emotional la care un copil e supus de catre rezident ,insa se poate speria cu dosare penale, penalizari, popriri si asa mai departe.
Sunt destule dudui in penal pentru nerespectarea masurilor privind minorul iar una dintre ele a fost decazuta din drepturi. E de ajuns sa ajunga prima la inchisoare si totul se va schimba.
Atunci cand impiedicarea legaturii dintre un copil si un parinte va avea ca finalitate niste zile la racoare, macar de teama si multi rezidenti se vor abtine.

Alte discuții în legătură

Copil supus alienarii parentale: ce solutie considerati mai buna pentru copil? againstPAS againstPAS Vorbesc din perspectiva unui parinte a carui copil este alienat de catre parintele rezident, in speta mama. In mod cert mama indiferent de consecinte, nu se va ... (vezi toată discuția)
Urgent! nerespectare program vizita minor Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua, Am urmatorul caz si va rog sa ma ajutati cu un sfat. - parinti divortati in urma cu mai bine de un an. - tatal deschide proces pentru relatii ... (vezi toată discuția)
Alienare parentala! AlexEnder AlexEnder As dorii sa stiu cum pot combate alienarea parentala, tinanad cont ca am respectat toate obligatiile deciziei judecatoresti, fosta sotie respectand doar in ... (vezi toată discuția)