Bună ziua,
O firmă de asigurări de viaţă şi acumulare capital ar fi trebuit să-mi returneze banii acumulaţi timp de zece ani, la începutul lunii decembrie. ªi-au prelungit termenul pentru 17 decembrie. 2013. Nu mi-a plăcut dar neavând încotro am acceptat (tacit) termenul lor. Pe 18 am sunat-o pe agenta care se ocupa de contractul meu Ea mi-a trimis în scris un email în care mi-a scris că pe data de 27 vor intra în contul meu banii. I-am explicat (în scris) că este musai să-i primesc pe 27 pentru că tot pe 27 am un termen de plată şi mă bazez integral pe acei bani. Neplata mea avea ca efect pierderea unei sume de 250 euro. Ceea ce de fapt s-a şi întâmplat. La ora 12, astăzi am sunat-o pe agenta mea, care însă nu mi-a răspuns la telefon. Am sunat la firma de asigurări: nu mi-a răspuns nimeni; probabil sunt în vacanţă bine merci. Le-am trimis un email (agentei mele şi la sediul firmei), fără nici un text, doar la "subject": Vă dau în judecată. Chiar am de gând s-o fac. Nu am dat pe nimeni în judecată până la 61 ani, dar prea şi-au bătut joc. După ce că suma primită este aproximativ egală cu ce am depus eu în toţi cei 10 ani (s-au folosit 10 ani de banii mei - dacă îi depuneam la bancă măcar era acoperită inflaţia) deşi au promis mult mai mult - dar au invocat criza economică şi financiară mondială, nici măcar nu-i pot primi la timp. Sunt pensionară; pensia este mai mică decât salariul. Mă bazam pe aceşti bani.
Am auzit că cineva nu mai poate da în judecată direct pe altcineva, ci trebuie mai întâi să meargă la mediere. Mă puteţi îndruma, vă rog frumos?
Mulţumesc
Am încercat acum să intru pe site-ul indicat. Momentan nu este disponibil. Probabil au vacanţa, inclusiv cei care intreţin site-ul. Am să încerc după ce trec sărbătorile. Oricum, mulţumesc frumos! La mulţi ani
Locuiesc în Bucureşti, sectorul 4. Sunt pensionară din martie 2012. În iulie anul acesta, printr-o întâmplare, mi-am dat seama că punctul meu de pensie, calculat de Casa de pensii, este mai mic decât ar trebui să fie. Aşa că m-am apucat, am citit legea şi mi-am recalculat punctul de pensie. Faţă de calculul celor de la Casa de pensii, am găsit 10 greşeli şi toate în detrimentul meu. Pe 1 august 2013 am expediat prin poştă cu confirmare de primire către Casa de pensii o scrisoare arătând toate cele 10 nereguli şi am cerut recalcularea punctului de pensie, implicit mărirea valorii pensiei mele. Azi suntem în 27 decembrie 2013, deci după 5 luni şi încă n-am primit nici un răspuns. La nenumăratele mele vizite la sediul Casei de pensii am fost minţită, ba că este la verificare, ba că încă se mai lucrează!! Ultima oară am fost la începutul lunii şi mi s-a spus că sigur voi primi răspunsul prin poştă cel târziu pe 10 decembrie 2013. Dar au trecut 17 zile de la termenul dat de ei şi nimic. Cui să mă adresez? Este strigător la cer. Ce aşteaptă? Să mor?
Bună ziua,
Vă rog, îmi poate răspunde cineva care este în temă, dacă perioada cât am fost şomeră (şi care a fost trecută în cartea de muncă) se consideră vechime în muncă? ªi dacă da, în baza cărei legi, articol, aliniat?
Vineri 2 decembrie anul trecut, am pus o întrebare pe Forum. Este intitulată "Job part time". Încă nu am primit nici un răspuns. Mă puteţi ajuta? vă rog. Mă gândesc că nu am poziţionat-o bine, sau .. nu ştiu ce să zic. Mă poate lămuri cineva în această privinţă? Măcar cu un sfat, unde să poziţionez întrebarea, sau ce ar trebui să fac să primesc un sfat în cunoştinţă de cauză.
Sunt pensionară. De curând mi s-a oferit un job pe care-l pot face de acasă. M-a ajutat foarte mult faptul că ştiu limba engleză. Pe scurt, o firmă din SUA are nevoie de cineva care să colecteze sume de bani de la clienţii ei (din România). De îndată ce banii vor intra în contul meu, eu transfer sumele respective în contul firmei din SUA, mai puţin comisionul meu, convenit cu această firmă. În plus faţă de acest comision, primesc şi salariu. Înainte să-i dau acordul meu firmei din SUA, aş dori, vă rog, să primesc răspunsuri la unele întrebări, pentru care vă mulţumesc.
Menţionez că activitatea firmei din SUA este legală.
Întrebările mele ar fi:
1. În ce condiţii este legală o astfel de activitate în România?
2. Ce instituţie românească reglementează o astfel de colaborare?
3. Ce taxe şi impozite ar trebui să plătesc, conform legislaţiei în vigoare?