Bună ziua!
Mama mea are pensie de urmas si in decizia de pensie primita dupa recalculare este caculat corect punctajul și implicit cuantumul pensiei , rezultand o marire cu 500 lei. In decizie se spune că nu beneficiază de mărire datorită aliniatului 6 din articolul 144 din legea 360/ 2023.
Pensia din august 2024 era de 1284 , in decizia dupa recalculare este suma de 1771 lei si in luna septembrie a primit tot 1284 lei.
Este corect ? Dacă nu este corect ce este de facut ?
Buna ziua ! Am 58 de ani si de profesie sunt medic. Am lucrat in Romania 20 de ani. Acum locuiesc in Spania si sunt angajata tot ca medic.
Daca ma pensionez anticipat pentru perioada lucrata in Romania mai pot lucra in continuare in Spania ?
Buna seara, In Irma cu 5 ani am primitive o amenda pe RATB, dar nu aplati-o si Directia Fiscal a din cadrul primaries din localitatea de domiciliu m-a in judecata si a cerut instantei sa schimbe valoarea amenzii in ore munca in folosul comunitatii.In termenul in care Trebuia as depun intimpinare am achitat amends si am depus la dosar chitanta. Am depus cerere de judecare in lipsa. Judecatorul a admis cererea intimantei si a schimbat amends in ore de munca in folosul comunitatii,spunand can nu am depus intampinare si Nici nu am achitat amenda .Am dreptul la apel. Este corecta o astfel de sentinta? CE am de facut?
Buna seara. Tatal meu a depus o cerere pentru revendicarea pamantului tatalui sau innainte de anul 2003.In septembrie 2003 el a decedat.Dupa decesul lui cererea a fost rezolvata pozitiv si in anul 2009 s-a emis titlul de proprietate pe numele mamei mele.Intrebarea mea este daca s-a procedat corect.Eu am vreun drept asupra acestui teren si daca da in ce cota.