avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Activitate SandulacheLiviu

Activitate SandulacheLiviu

Răspuns la discuția Proprietari de caini agresivi
Care sunt aceste dovezi indubitabile?
O problema la care nu am gasit un raspuns legal este cum poti pedepsi legal pe cei care isi instiga cainii proprii sau caini maidanezi sa atace oamenii pe strada?Dar cei care isi instiga cainii sa atace trecatorii ca apoi sa sara la bataie chipurile sa apere cainii?
Răspuns la discuția Port ilegal de arma alba
De exemplu daca lociesti in Ferentari sau alt cartier mai marginas si nu ai cutit sau bata la tine te mananca tiganii cu fulgi cu tot.Daia poarta unii.Si sa nu speri ca va veni sa te salveze vreun politist sau altcineva.
Răspuns la discuția Eutanasierea cainilor maidanezi
O alta problema la care nu am gasit un raspuns legal este cum poti pedepsi legal pe cei care isi instiga cainii proprii sau caini maidanezi sa atace oamenii pe strada?Dar cei care isi instiga cainii sa atace trecatorii ca apoi sa sara la bataie chipurile sa apere cainii?
Răspuns la discuția Eutanasierea cainilor maidanezi
Problema maidanezilor se poate rezolva usor ,vointa din partea politicienilor sa fie.
Pentru rezolvarea efectului(existenta cainilor pe strazi care musca) sunt 4 solutii principale ,una eutanasiere,3 non-eutanasiere.
Cele 3 solutii principale non-eutanasiere sunt :
1.adoptia obligatorie+taxa pentru hrana maidanezilor( e mai mult de explicat aici dar nu e cazul acum),
2.adaposturi mari (unele exista),
3.adaposturi mici cu gard,in fata blocului
Ar mai fi si alte solutii secundare:
1.legalizarea armelor neletale cu co2 atunci cand aparatul cu ultrasunete nu reuseste sa respinga haita de caini,
2.vaccinarea cainilor cu o substanta care le diminueaza sau elimina agresivitatea.

Pentru tratarea cauzei(abandonul de animale) nu cred ca se poate rezolva decat cu legi dure contra celor care inmultesc si abandoneaza animale.Ideal ar fi inchisoare pe viata.Apoi campanie de inregistrare si sterilizare obligatorie a tuturor cainilor fara drept de monta,clipuri tv ,radio si internet pentru educarea si constientizarea oamenilor cu privire la abandonul de animale.
Dupa cum vedeti solutii exista.Problema e la politicienii iresponsabili si indiferenti.