Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Activitate xtreme07

Activitate xtreme07

O matusa de-a mea vrea sa imi trimita bani din USA ... trebuie sa declar la anaf acea suma ? este o suma destul de mare
multumesc Adam Grecu pt raspuns. e de mare ajutor
intrebare, ce este aprobare AG, ca nu gasesc pe net
multumesc ynocentta pt raspunsul concret
multumesc pt raspuns doamna Antoanela Geaman..

va intreb pe dv, privitor la un articol ce l-am gasit si care zice asa: zice "autorul contravenţiei, sau după caz, al infracţiunii, trebuie să treacă prin filtrul preliminar al autorităţii de control, respectiv al instanţei de judecată",
cumpararea acelei boxe este o contraventie ? daca da, trebuie sa treaca printr-un filtru de judecata inainte de a putea dobandi proprietatea aceasta ?

atunci toti locatarii sunt in ilegalitate si deci nu exista posibilitatea ca ei sa fii facut acte legale pt acele boxe ?
Sunt Necesare Acte Doveditoare pt Detinere Boxa de la Subsolul Blocului?

Boxele de la subsolul blocului au fost construite de locatari la cumpararea apartamentelor, cand s-a incheiat constructia blocului in anul 1980.

Intrebarea asta s-a creat pentru ca noul presedinte, care s-a mutat recent in bloc, a cerut acte doveditoare pt detinerea acestor boxe. Nu stiu care-i situatia celorlalti locatari, daca au sau nu acte, si nu vreau sa-i intreb pana nu stiu sigur cum trebuie sa actionez nu stiu ce trebuie facut.

Ce stiu, este ca toti locatarii si-au construit singuri boxele, daar nu stiu cum au procedat dpdv legal.

Mama mea, proprietara actuala a apartamentului din acel bloc, a fost printre primii care a cumparat apartament in acest bloc. La inceput nu si-a amenajat boxa, insa dupa cativa ani a cumparat o boxa, sub apartamentul ei, in acest bloc, de la un alt locatar. Ea nu are nici un act doveditor pt acea boxa din care sa rezulte ca este a ei.

Asadar, este necesara intrare in legalitate cu aceasta boxa ?
Buna Ziua,

In ultima perioada au inceput sa-si parcheze masinile din ce in ce mai multe persoane in spatele blocului, aproape de bloc si de gradina.

Spatiul in care sunt parcate masinile, ar fi spatiu verde, care in timp s-a transformat in pietre si pamant din cauza masinilor.

Eu locuiesc la parter si sunt deranjat de acest lucru. Doresc sa stiu daca exista demersuri legale pe care sa le pot face pentru a scapa de aceste masini.
cosminiancu123

Preferabil ar fi sa mai asteptati promisiunea \"de o saptamana\".


asa ma gandeam si eu sa fac, ori eventual sa le cer sa ma plateasca la sfarsitul fiecarei zilei pana ce primesc contractul :)

faptul ca mi-ai aratat acele pasaje din lege ma ajuta foarte mult si bineinteles ma ajuta sa stiu ca mai este cineva care gandeste ca si mine, cel putin la fel de mult ... asadar, multumesc cosminiancu123

inca o intrebare: contractul fara stampila de la itm este nul, asa-i ?
Buna Ziua,

As avea nevoie de putin suport. Lucrez de 2 zile la un restaurant, dar nu sunt sigur ca voi fi platit. De ce nu sunt sigur de asta ? Motivul principal e ca nu am primit o copie dupa contract, desi am facut o cerere Verbala, deci Nu scrisa, in sensul asta, inca de la semnarea contractului. E drept ca mi-au zis ca voi primi o copie, dar peste o saptamana. Acest lucru mi s-a parut ciudat si imi pare mai ciudat, mai ales acum dupa ce am citit pe net unele lucruri despre revisal si articolul acesta: www.avocatnet.ro/content/art...

Mai mult, tin minte ca in contract se mentiona ca trebuie sa primesc o copie inainte de a incepe lucrul, sau poate gresesc ... poate scria ca angajatul va incepe lucrul dupa ce primeste copie la contract ... oricum era ceva de genul celor doua texte ... amandoua au cam acelasi sens.

Ce pot face ca sa evit sa lucrez neplatit, in cazul in care suspiciunile mele sunt indreptatite ?