avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Activitate lucien14

Activitate lucien14

Poprire abuziva executor fiscal?
Se primeste un titlu executoriu de la o societate de stat cu care ne aflam in proces de mai mult timp. Ce se poate face daca acest executor nu vrea sa tina cont de procesul aflat pe rol?
Peste tot se spun lucruri trasnite. Chiar si in exemplul dvs. in care soferul face depasirea in locuri fara vizibilitate , indiferent de felul liniei separatoare dintre sensurile de mers :) Nu va recomand sa faceti depasire daca nu aveti vizibilitate (chiar daca aveti linie discontinua) la fel cum nu va recomand sa va razganditi la finalul depasirii si sa franati pentru a va intoarce la pozitia anterioara (linia continua oricum o veti incalca) si va veti expune unei situatii mult mai periculoase, mai ales daca ati depasit un vehicul lung (TIR)

Faceti contestatie. Cereti proba video, probabil nici nu exista !
Va salut si vin cu o rugaminte: ne trebuie un "traducator autorizat" care sa ne lamureasca putin in legatura cu traversarea pietonilor!


Ce vrea sa spuna legiuitorul prin articolul asta?

"(3) Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator, iar în lipsa acestora, în localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic."



sunt doua cazuri tratate diferit:?

1. Traversarea drumului public de catre pietoni se face perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate si semnalizate corespunzator.
2. în lipsa acestora, în localitati, pe la coltul strazii, numai dupa ce s-au asigurat ca o pot face fara pericol pentru ei si pentru ceilalti participanti la trafic.
Obligativitatea asigurarii apare cand pietonul nu traverseaza printr-un loc special amenajat si semnalizat corespunzator.




sau



Totul fiind scris intr-o fraza = obligativitatea asigurarii este deci la toate cazurile din acea fraza.

deci si la trecerea de pietoni (semnalizata) rezulta obligatia pietonului de a se asigura?