avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Activitate mariana80

Activitate mariana80

Buna ziua
Stau la etajul trei si de 1 an m-am separat cu teava de apa calda de restul palierului pe banii mei deoarece teava comuna era intr-o stare jalnica si se defecta frecvent(cei de la etajele inferioare au centrale termice). De o luna teava comuna iar s-a defectat si vecinul de la et.4 vrea sa se lege la teava mea fara sa plateasca jumatate din ce m-a costat pe mine adica 150 lei. Acum el vrea sa ma reclame la asociatia de proprietari ca nu il las sa beneficieze de apa calda si ca nu il las sa se lege la teava functionala. Poate sa ma oblige sa-l las sa se lege la teava mea?
Mutumesc.
Buna ziua
Din 2013 varul meu care lucreaza in strainatate primeste bani (in euro) in contul deschis pe numele meu in romania. Acest cont este folosit si de mine in sensul ca in acest cont primesc si eu salariu(in lei). Intrebarea mea este urmatoarea: o sa primesc ceva de la fisc din cauza banilor primiti de varul meu? Acesti bani primiti de varul meu trebuie sa-i declar undeva?
Banii pe care i-am dat au fost de la nunta si din imprumuturi. Nu am chitante sau altceva...ci sunt trecuti in actul propriuzis. Din banii pe care i-am dat parintii si-au cumparat masina noua, acestia fiind pnsionari. Ce dovezi trebuie sa aduc mai ales dupa atatia ani? Am uitat sa mantionez ca actul este facut pe numele meu si al sotului dupa nunta.
Buna ziua,
Acum 7 ani am incheiat un contract de vanzare cumparare cu uzufruct viager (fara intretinere) intre mine si parintii mei pentru apartamentul in care stam. Acest contract a fost incheiat la notar care s-a uitat pe un tabel cu zona apartamentului acesta fiind situat in zona C si fiind estimat la o valoare de 85 mii lei. Eu le-am dat parintilor mei suma de 70 mii lei (doar de atat am dispus) suma care este scrisa si in contract + 4000 lei actele. Pe vremea aceea un apartament ca acesta se putea vinde si cu 120 mii lei. Acum eu doresc sa cumpar alt apartament si sa ma mut dar parintii ma ameninta ca daca fac acest lucru ei vor strica actul. Intrebarea mea este daca strica acest act eu imi pot recupera banii pe care i-am dat? Oricum fratele meu este hotarat sa strice actul dupa moartea parintilor....acest lucru este posibil?
Am lucrat la Societatea "Legume si fructe" Buzau in perioada 1974-1979.In prezent sunt pensionara ,dar nimeni nu vrea sa imi scoata din arhiva perioada in care eu am lucrat la acea societate pt a mi se considera vechime in munca.Am facut cerere scrisa catre cei care se ocupa de arhiva ,dar nu mi-a fost acceptata pe motiv ca nu mai exista acele documente, am fost si la casa de pensii pt a cere ajutor.Nimeni nu m-a luat in seama si peste tot mi se spune ca nu mai raspunde nimeni de arhiva de acolo.Imi puteti spune care ar fi o baza legala prin care as putea recupera si beneficia de acea vechime?