Buna ziua
Stau la etajul trei si de 1 an m-am separat cu teava de apa calda de restul palierului pe banii mei deoarece teava comuna era intr-o stare jalnica si se defecta frecvent(cei de la etajele inferioare au centrale termice). De o luna teava comuna iar s-a defectat si vecinul de la et.4 vrea sa se lege la teava mea fara sa plateasca jumatate din ce m-a costat pe mine adica 150 lei. Acum el vrea sa ma reclame la asociatia de proprietari ca nu il las sa beneficieze de apa calda si ca nu il las sa se lege la teava functionala. Poate sa ma oblige sa-l las sa se lege la teava mea?
Mutumesc.
Cand v-ati separat de teava comuna ati informat AP si solicitat acordul acesteia?
In opinia mea va aflati in situatia celor care isi monteaza CT si au teava separata de gaz, prin urmare vecinul trebuie sa va plateasca o parte din cheltuielile facute cu montarea tevii.
Teava pe care ati montat-o nu face parte din partile comune.
Conform dispozitii in vigoare ,proprietarii nu pot interveni asupra partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
In situatia in care nu detineti acordul asociatiei de proprietari va aflati in culpa si riscati amenda inclusiv dezafectarea instalatiei executate fara formalitati legale
Solicitati acordul asociatiei de proprietari si acceptati pretentia vecinului ,care daca va reclama are castig de cauza
Nu va avea "castig de cauza", asa cum spune @ynocentta, pentru ca nu vrea sa contribuie la cheltuieli, adica vrea confort mocca! Pai daca vrei ceva trebuie sa platesti. Sa-si traga teava lui si gata.
Apa este apa si nu gaz metan .
Sa-si traga teava lui ,se poate aproba cate tevi se doreste,numai la gaz este cu cantec .Daca vrea apa calda in casa ,sa se duca in beci dupa teava sau sa plateasca una gata trasa din beci ,Si cu sufletul in rai si cu mana in buzunarul altuia nu se poate .Oricum ,trebuie montate 3 contoare -unul la inceputul tevii ,unul la dvs in casa si unul la el in casa pt a putea calcula pierderile .