Buna seara, locuiesc intr-un apartament cumparat de cativa ani unde este o problema cu tevile de apa si cu canalizarea. Dorim sa tragem apa separata pe aceeasi coloana impreuna cu celelalte apartamente si totodata sa rezolvam si cu teava de scurgere din cauza careia vecinii de la parter si etajul 1 au avut inundatie. Problema ar fi urmatoarea: vecinii de la parter si etajul 3 sunt de acord deoarece nici ei nu au presiune la apa calda la baie si nu se poate folosi in mod normal, de multe ori centrala intra pe avarie din aceasta cauza, iar vecina de la etajul 1 nu este de acord, este o femeie in varsta si pe motiv ca nu are cine sa o ajute nu vrea cu toate ca noi ne-am oferit chiar sa ii platim partea ei de cheltuieli. Chiar daca nu este de acord nu ne lasa nici pe noi sa trecem cu tevile de apa pe la ea pentru a ne rezolva problema. Mentionez ca avem si o asociatie de care apartinem iar doamna care se ocupa spune ca nici ea nu a reusit sa o determine sa rezolvam problema. Va rog sa imi spunti ce modalitati legale ar fi sa putem rezolva situatia cat mai repede cat si locurile unde ar trebui sa ne adresam. Multumesc anticipat!
Concret este vorba despre instalatia parte comuna alimentat apa
Conform dispozitii L nr 196/2018 executarea de inlocuiri parti comune condominiu se pot realiza prin hotararea adunarii generale a proprietarilor
Daca obtineti hotararea adunarii generale a membrilor proprietari,indepartati si impedimentul invocat de vecina care va fi obligata sa permita accesul in proprietate pentru inlocuit instalatie parte comuna
Incercati sa sensibilizati vecina care refuza accesul pentru interventie ca va asumati responsabilitatea sa suportati inclusiv costuri aferente deranjului generat de interventia din apartamentul acesteia
Pretentii despagubiri
mayam
In urma cu 3 saptamani am inundat vecina de la parter. Inundatia nu a fost provocata de mine, ci de o teava comuna infundata. Acum vecina doreste sa ma cheme ... (vezi toată discuția)