avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatii comune

Locuiesc intr-un bloc la etajul 4 , baia de servici are coloana separata de alimentare/scurgere pe care o folosesc doar eu si vecinul de la parter celelalte etaje avand alta coloana de alimentare/ scurgere. De mai bine de o luna de zile s-a spart una dintre tevi de pe coloana folosita de mine si vecinul de la parter undeva intre etajul 2 si 1. Problema este ca vecinul de la etajul 2 nu vrea sa permita accesul la el in apartament ca sa fie reparata aceasta defectiune, spune ca el nu are nevoie de aceea teava si sa taiem aceea teava. Vecinul de la parter care este disperat ca de o luna de zile ii curge apa pe pereti , a chemat politia care cred ca in necunostiinta de cauza a fost de acord cu vecinul de la etajul 2, adica sa taiem teava si ne refam instalatia in casa de la cealalta baie, lucru care mie mi se pare absurd si nu sunt de acord . Va rog sa-mi dati un sfat , deoarece presedintele de asociatie spune ca nu are nici o putere , as vrea sa stiu ce solutii am.
Instalatia in discutie reprezinta parte comuna, a carei intretinere si reparatie intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Referitor la pozitia presedintelui de asociatie,denota ca acesta fie nu stapaneste norma in vigoare,fie din comoditate nu intele sa se implice
Iata ce prevede dispozitia in vigoare
L nr 230/2007 Art. 14
Proprietarul este obligat să mentină proprietatea sa individuală, apartament sau spatiu
cu altă destinatie decât aceea de locuintă, în stare bună, pe propria cheltuială. Niciun
proprietar nu poate încălca, afecta sau prejudicia dreptul de proprietate comună sau
individuală a celorlalti proprietari din condominiu.

Art. 15
Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat să accepte accesul în apartamentul
sau în spatiul său al unui delegat al asociatiei, atunci când este necesar să se
inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască elemente din proprietatea comună, la care
se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu.
Fac exceptie cazurile
de urgentă, când accesul se poate face fără preaviz.

Si daca acest vecin care este o persoana foarte dificila , el nu este de acord niciodata cu cheltuielile comune, ce putem faace , deoarece vecinul de la parter este de acord sa taie teava el racordandu-se separat direct din conducta principala si cea care v-a avea de suferit voi fi eu, deoarece voi ramane fara apa la baie. Unde ne putem adresa , nu as dori sa ajungem in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, locuiesc intr-un apartament cumparat de cativa ani ... Monica0505 Monica0505 Buna seara, locuiesc intr-un apartament cumparat de cativa ani unde este o problema cu tevile de apa si cu canalizarea. Dorim sa tragem apa separata pe ... (vezi toată discuția)
Parti comune ? danican danican Buna ziua ! Sunt confruntat cu o situatie ciudata...in blocul nostru , de tip vechi , atipic , teava de scurgere de la cada trece , spre conducta ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere apa wc stefanlupu stefanlupu Buna seara , ma confrunt cu o situatie si nu stiu cum sa actionez.Locuiesc intr-un bloc de 4 etaje la etajul 4.De cateva saptamani vin vecinii de la etajul 2 , ... (vezi toată discuția)