Si pe procesul verbal intocmit ,scrie filmare HD ,si de fapt exista poze. Are vreo relevanta,ma ajuta cu ceva ? Cererea unui Certificat Metrologic si atestarea de folosinta a aparatului radar ,m-ar ajuta la ceva in acest caz ?
Va rog sa-mi raspunde-ti !!!!
Mi-a fost luat permisu in data de 04.05.12 ,cica nu am acordat prioritate la pieton. Am fost o prita dupa 2,5 Km de unde ( zic ei nu am acordat prioritate ) nu au avut martori nu nimic, plus ca in tot acest timp politia era in spatele meu, nu eram nebuna sa nu acord prioritate ! Sicer eu nu am vazut nici un pieton !!!!!! Cand m-au oprit s-a exprimat " actele dumneavoastra la control " ,nu s-a prezentat ,nu am vrut sa le dau daca nu se prezinta , s-a prezentat,am dat actele ,a zis ca i-mi da amenda fiindca nu am buletinul (dandu-le o copie ne legalizata ce e drept ) intrucat buletinul in data de 03.05.12 l-am dat la schimbat, intrucat i-mi expira. I-am explicat situatia ,etc.at a zis ca un numar de telefon am ? At m-am atatat si am zis ca pt acest lucru ma oprit ? Nu amaizis nimic a mers la masina , dupa vreo 10 min. vine si spune ca o sa-mi ia permisu si amenta 281 RON pt.neacordare de prioritate la pienon ! I-am zis ca ...mi-a cerut actele la control nu ma informat ca as fi savarsit vreo contraventie,si-mi sp.ca ma informeaza atunci1 Am intrebat ca unde,fiindca nu stiam,de 6 ani conduc zi de zi si in acest timp am avut doar 2 puncte penalizare pentru centura (acu vreun an si ceva ) ! Nu am vrut sa semnez fiindca eu consideram ca si acum ca nu e cum spune dansul,martori nu avea......am stat acolo vreo 2ore si jumatate fiindca nu am vrut sa semnez,de plecat nu m-au lasat sa plec pana nu semnez,intr-un final spun ca au filmare...am cerut sa o vad ,nu au vrut sa mi-o arate,au spus ca in tribunal dc.vreau am zis ca Ok,nu semnez sa se ajunga in instanta,nici asa nu m-au lasat sa plec. Dupa vreo 3 ore am zis ca semnez ca nu am m rezistat....dar cu specificarea ca nu era nici un pieton ,cel putin eu nu am vazut ! Dupa ce am semnat agitata am vazut ca el a scris "nu am vazut pietonul".Infine....am ajuns in instanta, am primit amanare pe saptamana care vine .Cei de la politie au depus intimpinare,Domnul Presedinte mi-a dat-o ,dar actele adiacente nu ! Pot cere sa mi se dea si actele adiacente ,poze s-au ce mai este (am inteles ca sunt poze,in care ar exista un pieton dupa o masina care era parcata jumate si pe trecerea de pietoni) . sincer doresc sa vad si eu ce am facut si sa incerc sa ma apar.,intrucat bani de avocati nu am ,sunt studenta ! Deci intrebarea mea este POT CERE ACTELE ADIACENTE INTAMPINARII PENTRU A CONSULT <DOAR UN AVOCAT ? SI CARE I_MI SUNT SANSELE DE A CASTIGA SAU DACA AM ? VA MULTUMESC!
Si eu stiu care sunt conditiile in penitenciare ,facandu-mi practica pt.lucrarea de licenta nu de mult intr-un penitenciar si din pacate am avut ocazia si cu alte prilejuri sa intru si sa stiu ce este si cum este acolo .Iar conditiile,mancarea si comportamentul multori angajati de aici sunt mizere si .....Plus ca un o persona este privata de libertate si se afla in acest loc pentru pentru a-si savarsi o pedeapsa ,ca ulterior sa nu mai comita X sau Y lucru ,NU pentru a iesi nebuni din acest loc,bolnavi etc. Iar dupa savarsirea pedepsei cum se face integrarea sociala ? Nu exista asa ceva in Romania !!!! Cu cazierul curat nu gasesti un loc de munca ,dar mite cu cazierul...si daca mai iesi din penitenciar si bolnav sau cu psihicul...ce faci ? Nu zic , sunt oameni vinovati care sunt inchisi ,dar sunt si care nu sunt vinovati sau care au furat o gaina,o paine etc. Se intreaba cineva de ce au furat ? Cu siguranta se da raspuns " Sa mearga la munca " dar va intreb Unde ,sa munceasca ? Cand au fost condamnati s-a tinut cont de ce a furat ? Ore cand ies dc. tot nu au ce manca ,nu fura dinou ?
Ok am int., este valabil doar in cazul in care s-a primit o sentinta care este de 5 ani sau peste 5ani si doar in cazul in care in fata instantei nu ar fi fost asistat de avocat ! Nu , am inteles bine ? Si pentru a ramane mai surprinsi,in acest caz partile vatamate si in fata instantei si-au mentinut declaratia cu privire la inculpatul G. si singura acuzatie adusa pt G.de catre procuror a fos " Las ca stiu eu ca esti prieten cu W " si o convorbire telefonica care suna asa ; "w: ceau,G. Ce faci ?
G:acasa, W:nu poti sa vi la magazinul x sa ma ajuti sa aleg un cado pt.... "
G:vin acum." Iar asa zisa faptade care este acuzat are loc peste 10 ore aprox. si la 80 km de unde locuia G si de magazinul unde a fost chemat de catre W. Si cei unii dintre cei care au fost retinuti in prima faza pt 24 h ,respectiv 30 zile pt.aceasta fapta (cand ge a fost trimis inap.acasa ) au disparut ca prin minune din dosar , nici macar in fata incipienta a procesului nu au mai fost ,efectiv au disparut din dosar !
[Editat - Ramaneti va rog la problema adusa in discutie si evitati consideratiile generale asupra justitiei din Romania. Multumesc pentru intelegere]
Ok! Eu am inteles ce spune-ti dumneavoastra! Eu sunt studenta anul - I - In cadrul unei facultati de Stiinte Juridice , specializare Drept ! Nu am ajuns sa fac Dreptul Penal, dar cunosc acest caz si nu pricep cum se aplica si daca se aplica in acest caz Art 171 alin (3)din Codul de Procedura Penala ! Este vorba de un caz de tentativa de santaj,incadrare din cate stiu 2ani -7ani!inculpatul a fost retinut pentru cateva ore impreuna cu alti inculpati ,dupa care ii s-a dat drumul ,restul inculpatilor ramanand in arest preventiv (unii nu toti ).In aceste cateva ore ii s-a adus la cunostinta ca este retinut la fel ca si ceilalti pentru un santaj,dar nu si daca el este acuzat de acest santaj. A fost eliberat ,nu a fost retinut nici 24 ore,nici nu ii s-a luat nici o declaratie in acest timp,doar ii s-a adus la cunostinta cea ce am spus mai sus. Dupa vreo luna a fost sunat sa se prezinte la judecatoria x la domnul procuror y. S-a prezentat .Acolo si at i s-a prezentat ca este acuzat de tentativa de santaj cu incadrare intre 2 si 7ani ) si ii-a fost prezentat dosarul si declaratiile a doua persoane (parti vatamate ) care spuneau 1 " Nu il cunosc pe ..... si nu l-am vazut in data cutare i locul cutare " si parte vatamata 2 " nu stiu daca a fost in data cutare in locul cutare , era inca o pers.intr-o masina....asa mai departe ,dar nu stiu daca era el sau altcineva,posibil sa fi fost,nu stiu "( am declaratiile ,din acest motiv stiu ) asa partii acuzate ii s-a luat o declaratie , a dat-o ,pe loc ,fara sa fie asistat de avocat din oficiu sau ales ( nu intru in detalii fiindca nu este cazul,si este sigur tot ce spun intrucat eu l-am insotit in acea zi fiindu-mi ruda ) in acest moment i-si savarseste pedeapsa primita dupa un proces , Este o persoana fara ateccedente penale , nu inteleg cum s-a dat o sentinta cu inchisoare pt G. , avandu-secele doua declaratii de mai sus a partilor vatamate si alte declaratii care sa il invinuiasca pe G. nu au existat ! Acest caz ,ma determinat sa urmez si cursurile Facultatii de Stiinte Juridice fiindca poate peste 10 ani sa fie o sa gasesc raspunsul ce s-a intamplat aici, eu fiind de profesie Asistent Social cu facultate si Masterat in accest domeniu . Dar pe minema int.dc s-a incalcat Art 171,alin (3).? Dc. pute-ti sa-mi spune-ti !
2) Asistenta juridica este obligatorie cand invinuitul sau inculpatul este minor, internat intr-un centru de reeducare sau intr-un institut medical educativ, cand este retinut sau arestat chiar in alta cauza, cand fata de acesta a fost dispusa masura de siguranta a internarii medicale sau obligarea la tratament medical chiar in alta cauza ori cand organul de urmarire penala sau instanta apreciaza ca invinuitul ori inculpatul nu si-ar putea face singur apararea, precum si in alte cazuri prevazute de lege.
(3) In cursul judecatii, asistenta juridica este obligatorie si in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii de 5 ani sau mai mare.
(4) Cand asistenta juridica este obligatorie, daca invinuitul sau inculpatul nu si-a ales un aparator, se iau masuri pentru desemnarea unui aparator din oficiu.
Deci alin.2 si alin. 3 nu prezinta doua cazuri distincte de obligativitate a aparatorului ? asta nu inteleg ? si alin 3 spune : ".....sau pedeapsa inchisorii de 5 ani sau mai mare. " nu ? Daca nu este aceas mancare de peste cu aliniatul ( 2 ) atunci in cazul de mai sus ,care l-am prezentat este sau nu este obligativitatea avocatului in toate fazele de procedura penala ( de la prima declaratie etc. pana la finalizarea procesului ) ?
Pentru o infractiune care are incadrarea pedepsei intre 2 ani si 7 ani se pune in aplicare Art 171 , alin. (3) In cursul judecatii, asistenta juridica este obligatorie si in cauzele in care legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau pedeapsa inchisorii de 5 ani sau mai mare.
Si este obligatoriu sa aiba avocat ales sau din oficiu , inca din faza de urmarire penala , de la prima declaratie data cand ii sunt prezentate si acuzatiile de catre procuror ?#-o