avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amnistie sau gratiere colectiva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amnistie sau gratiere colectiva

buna zioa poate cineva are informatii cu privire la amnistie sau gratieri colective poate sa indura presedintela sau parlamentul si de amarati de detinuti uni vinovati alti mai putin vinovati si care isi nenorocesc viata in penitenciarele din tara e gand de asa ceva pentru ca la codul penal mai greu sa ne asteptam la ceva va multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:26, 12 Decembrie 2012
Nu exista astfel de informatii.S-a tot intrebat despre acerst aspect pe forum,dar actualmente nu exista nici macar zvonuri privind vreun potential decret de gratiere.
Ideea este ca ,in general, aceste decrete se emit in anumite situatii, cum ar fi schimbari majore ale societetii .Asa a fost si in urma miscarilor sociale din decembrie 1989.Cam asa se intampla peste tot in lume.De pilda, in Egypt parca s-a intamplat recent sa se elibereze sute de detinuti .
Exista institutia gratierii individuale pana una alta , care se poate obtine adresandu-se o cerere Presedintelui tarii.
nu se va da nici o gratiere.
referitor la acei "amarati" ,din punctul meu de vedere , mult mai amarati sunt cei internati in spitale, cei din caminele de copii decat detinutii. au foarte multe drepturi fata de cei liberi.
ca o explicatie ,unui detinut i se dau 3 mese pe zi (destul de bune),au acces la ziare si tv toata ziua la plimbare, la sali de forta iar unei gravide pe langa faptul ca saloanele sunt asa cum sunt i se da o bucata de paine cu urme de margarina si o cana de ceai si gravida nu a savarsit nici o fapta antisociala.
sigur ca toti cei de dupa gratii vor sa iasa cat mai curand insa trebuie avut in vedere si pentru ce doresc acest lucru: sa-si vada de viata sau sa comita din nou infractiuni.
nu trebuie bagati toti in aceeasi oala insa daca s-ar da gratiere ar iesi si multi care nu vor face al;tceva decat sa comita infractiuni.
dupa gratierea din 2002-2003 s-au intors in penitenciar peste 70 % din cei gratiati.
sant de acord cu ce a-ti scris dar daca stiti atit de bine ce mancare le da nu cred ca a-ti fi atat de pornit impotriva detinutilor ,sa nu generalizam pentru ca daca a-ti avea pe cineva drag inchis si sa merge-ti in vizita sa vedeti cum santeti dvs ca om liber tratat de functionari penitenciarelor si pe urma sa mai vorbim de tratamente bune in puscarie stiti cine are parte de asa ceva cei cu bani si care se duc acolo ca nu au incotro si manacare cred ca cei care muncesc si-o castiga pe buna dreptati dar nu cred ca cineva de afara ar dori sa manance o asa mancare fara nimic decat apa cu cartofi sau varza .
daca mancarea este asa de buna explica-mi si mie te rog cum un barbat de 105 kg a ajus in 3 luni la 78 de kg ???? si in plus mentionez ca am avut parte de vizita intima de 48 ora si credema cand vine si iti aduce un ceai care de fapt are culoare si gust de apa cu zahar si vine si iti aduce o branza invelita intr-un nailon destul de dubios....sincer mai bine mori de foame.....ca sa nu mai zic ca sotul meu a facut o intoxicatie de la alimente si nu i s-a dat tratament adecvat....noroc ca l-a luat maseaua ca sa scape si de intoxicatie..... si sincer tie ti se pare o viatza buna fara mancare gatita ???? detinuti nu au voie sa primeasca de la familie nici supe nici ciorbe nici sarmale.....si tie ti se pare normal ca un om condamnat cu un singur martor impotriva lui sa stea in penitenciar ????
d-na popescudana nu cu mine pute-ti vorbi despre mancarea pe care o primesc detinuti pentru ca eu stiu ce primesc si din aceasta cauza am fost si eu destul de pornita si am raspuns utilizatorului doberv pentru ca dumnealui nu stie ce inseamna sa fii trata ca ultimul om eu vorbesc de familile detinutilor pentru ca santem tratati mai rau ca detinuti si ce sa facem stam si suportam pentru ca le facem tot lor rau de mancare cred ca jumatate din detinuti isi platesc mancare pe care o primesc pentru ca munces din greu da cei cu bani traiesc bine si afara si inauntru pentru ca familia isi permite sa le puna bani in cont 10-15 miloane vechi si cred ca e suficient pe luna .Dar traim in romania si e de ajuns la ce legi avem

Alte discuții în legătură

Eliberare conditionata, o falsa iluzie melinaR melinaR pentru un detinut eliberare conditionata nu e decit o falsa iluzie pentru ca fiind la prima abatere si pentru prima data ai intrat intr o puscarie incerci sa ... (vezi toată discuția)
Amnistie si gratiere!!! Radhika Radhika Buna ziua! Uitati ce am gasit pe un site este adevarat Marea amnistie In pararel cu intrarea NOULUI COD in vigoare, saptamana viitoare Parlamentul ... (vezi toată discuția)
Nimic nou o lege favorabila pentru detinutii din tara melinaR melinaR Ce se mai scrie prin legile noastre se poate da una care sa mai scape din iadul numit penitenciar pentru ca e jale mai ales cu ce se intimpla pe probleme de ... (vezi toată discuția)