avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... nimic nou o lege favorabila pentru detinutii din tara
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

nimic nou o lege favorabila pentru detinutii din tara

Ce se mai scrie prin legile noastre se poate da una care sa mai scape din iadul numit penitenciar pentru ca e jale mai ales cu ce se intimpla pe probleme de justitie poate domnul presedinte mai are o sclipire si pentru ei ca acolo mai ajung si unii nevinovati e foarte greu sa fii inchis
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 21:33, 18 Septembrie 2012
Stimată doamnă, în general în penitenciar ajung persoane care merită să ajungă acolo. Legile se fac pentru a fi favorabile publicului general, nu celor care încalcă legile, deși mai sunt și excepții.

Președintele României poate emite decrete de grațiere, dar acesta nu are putere legislativă.
e normal sa fiti subiectiva avand pe cineva in spatele gratiilor.
nu cred ca se risca nimeni in zilele noastre sa dea decret de gratiere. referitor la lege mai favorabila , mai mult de legea acelerarii proceselor unde cu 320 indice 1 majoritatea recidivistilor scapa cu pedepse mai usoare , cam ce ati vrea sa se dea ?
Chestiunea cu nevinovatia celor condamnati este foarte relativa.
Multi nu inteleg ca sunt vinovati potrivit legii si nu le exlica nimeni daca nu isi angajeaza avocat.
Pot exista si persoane nevinovate dar foarte rar ajung dupa gratii.Doar in caz de infractiuni foarte grave ajung dupa gratii.
Cel mai adesea se ajunge la aplicarea unei pedepse cu suspendare in situatii in care lucrurile nu sunt chiar lamurite chiar daca acestea ar trebui achitate conform legii.
BUNA SEARA, SANTETI FOARTE SIGUR CA AJUNG PERSOANE CARE MERITA IN PENITENCIAR. oare cati nu ar merita sa stea acolo si sunt liberi?>? si daca sunt acolo ii judeca procurorii si DUMNEZEU, nu cred ca sunteti in masura de a judeca pe cineva. in alta ordine de idei traim in anul 2012 , suntem membrii ue, din cauza codurilor cedeti ca UE NE RESPING DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE,nici pe timpul tovarasului nicolae ceausescu nu au fost pedepsele atat de mari. iar va exprimati ca se reintorc in penitenciare! dar nu va puneti intrebarea de ce? sunt respinsi de societate, locuri de munca nu sant, din cauza pedepselor mari se destrama familii si pe cand ies pe portile puscariilor nu au casa, nu au masa, nu au locuri de munca, si nici macar familii. atunci va intreb ce ar tb sa faca??? este normal ca ajung inapoi. dar cel mai usor este sa condamnam persoane ale caror poveste nu o cunoastem! suntem cu totii oameni si fiecare dintre noi avem o caramida acolo!sa nu uitam ca azi sunt iei si maine suntem noi!
ceredeti-ma ca eu cunosc foarte bine fenomenul si stiu mult mai bine chiar si decat dvs povestile celor de dupa gratii.
nu se intorc pentru ca sunt respinsi ci pentru ca marea lor majoritate vor sa castige bani cat mai usor si intr-un timp foarte scurt.
sa nu credeti ca ponderea o au cei nevinovati sau "mai putin vinovati" , dimpotriva marea lor majoritate sunt "smecherasi" sau lenesi care nu vor sa munceasca .
de foarte multe ori am avut ocazia sa discut cu astfel de persoane si chiar i-am intrebat de ce in penitenciar muncesc iar in libertate fura iar acestia mi-au raspuns ca la puscarie nu pot fura.
cazuri ca cel la care probabil va referiti dvs sunt foarte rare.
referitor la cei de afara care ar trebui inchisi deja vorbim de o cu totul alta problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amnistie sau gratiere colectiva melinaR melinaR buna zioa poate cineva are informatii cu privire la amnistie sau gratieri colective poate sa indura presedintela sau parlamentul si de amarati de detinuti uni ... (vezi toată discuția)
Adio amnistie, gratiere oltul oltul http://www.gandul.info/politica/deputatii-juristi-asteapta-decizia-politica-pentru-amnistie-si-gratiere-parlamentar-psd-ar-trebui-putin-aerisite-inchisori si ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal cosminaa cosminaa Ce se mai aude de legea gratierilor? odata cu intrarea in vigoare a noului cod penal se fac si gratieri sau aminstii? sau macar se redozeaza si pedepsele care ... (vezi toată discuția)