avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi
Forum Activitate todo1975

Activitate todo1975

Răspuns la discuția Conventie Civila
Conventia civila a fost facuta cand am semnat hotarirea de divort si a costat 400 ron si urmeaza sa facem si partajul voluntar care costa 700 ron
Este autentificat
Clauzele trecute in conventie stabileste exact u ce ramane fiecare.Conform Conventiei,dupa partaj volunar in forma autentica(asa este trecut in conventie) mie imi revine masina, iar ei casa. Deci sa inteleg ca orice dintre noi poate sa se razgandeasca asupra conventiei.
Nu inteleg ce vreti sa spune-ti prin, citez: natura actului juridic pe care l-ati incheiat..... la ce va referiti?
Buna ziua. In urma cu o luna am semnat actul de divort prin notar, tot atunci am facut impreuna cu fosta sotie si o conventie civila asupra bunurilor care vor ramane la fiecare( casa la ea si masina la mine) tot prin notar. Vreau sa stiu, daca ea sau eu ne razgandim asupra conventiei, poate fi modificata sau atacata conventia civila pana la partajul voluntar?
Normal ca nu semneaza persoana in cauza, ci ea doar intocmeste hartiile societatilor si vine acasa administratorul societatii respective si semneaza.Referitor la stampile,nu sunt luate de la librarii si mai sus am specificat ca are si acel stick pt trimiterea on line a declaratiilor(e-token),daca considerati ca si e-token este o jucarie...
pai de exemplu poze cu dosarele firmelor si a programului de contabilitate in calc.Si care este procedura, se pot trimite pozele direct ITM., sau trebuie personal sa le duc. Deobicei persoana in cauza,cand simte ca este pericol isi muta calc cu imprimanta,stampile,e-token si dosarele la diverse persoane,in cazul in care ii face control sa nu gaseasca nimic acasa.
Buna ziua. As dori sa stiu si eu, cui instante trebuie sa ma adresez privind munca la negru a unui functionar public care este angajat in cadrul AFPM [Editat]. Mai exact tinerea de evidenta contabila cu venituri neimpozabile.
Va multumesc.
Repet.cu sotia ne-am inteles din toate punctele de vedere,eu vreau sa stiu, daca acele taxe nu sunt trecute in tranzactia,poate peste cateva luni sa cerea jumatate din taxa.Poate fi atacata tranzactia in instanta, cu toate ca acele taxe nu vor fi trecute in tranzactie.
partajul se face pe cale amiabila nu sa pus problema ca in tranzactie sa trecem taxele pt cartea funciara.ci doar verbal.Daca nu se face referire in tranzactie despre taxe,atunci nu va putea cere prin instanta acele taxe?
Buna seara. In 2004 impreuna cu sotia am construit o casa,iar in 2006 ne-am mutat,de atunci si pana in prezent nu am facut cartea funciara. Acum suntem in curs de divort pe cale amiabila ne-am inteles si asupra partajului. Problema mea este ca acum trebuie sa facem toata documentatia privind cartea funciara adica scoaterea terenului agricol in teren de curte,etc.Sotia se ocupa de toate actele. in urma intelegerii noastre, casa ii va ramane ei. Toate taxele ce tine de cartea funciara se ridica la 1500 ron,bani ce ii va plati ea. Pe 17 aprilie se fac cele 30 zile si ne vom prezenta la notar pentru incheierea divortului,precum si actul privind impartirea bunurilor. Pe 20 aprilie eu voi parasi locuinta,urmand sa se acupe ea de cartea funciara,care va mai dura.Intrebarea mea este daca ea poate sa-si recupereze jumatate din taxa printr-un proces.