avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Conventie Civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Conventie Civila

Buna ziua. In urma cu o luna am semnat actul de divort prin notar, tot atunci am facut impreuna cu fosta sotie si o conventie civila asupra bunurilor care vor ramane la fiecare( casa la ea si masina la mine) tot prin notar. Vreau sa stiu, daca ea sau eu ne razgandim asupra conventiei, poate fi modificata sau atacata conventia civila pana la partajul voluntar?
Cel mai recent răspuns: todo1975 , utilizator 19:55, 10 Mai 2012
de fapt conventia privind impartirea bunurilor poate fi considerata un partaj voluntar si atunci este irevocabila, dar natura actului juridic pe care l-ati incheiat este data de denumirea actului si clauzele acestuia.
Clauzele trecute in conventie stabileste exact u ce ramane fiecare.Conform Conventiei,dupa partaj volunar in forma autentica(asa este trecut in conventie) mie imi revine masina, iar ei casa. Deci sa inteleg ca orice dintre noi poate sa se razgandeasca asupra conventiei.
Nu inteleg ce vreti sa spune-ti prin, citez: natura actului juridic pe care l-ati incheiat..... la ce va referiti?
aceasta conventie civila facuta la notar este doar semnata de dvs. si notarul a legalizat semnaturile sau a autentificat acest act?
Este autentificat
in aceste conditii partajul este facut. probabil taxa a fost mai mica.

Alte discuții în legătură

Divorț la notar, răzgândire marianionitas35 marianionitas35 dupa o intelegere amiabila de divort la notar .fostul partener cere o alta intelegere. care este procedura de urmat (vezi toată discuția)
Contract de mediere dra_irina dra_irina Buna seara, am o problema si as dori cateva sfaturi momentan. Acum doi ani am facut la mediator cu fostul sot un contract de divort si de partaj prin care eu ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar alveso alveso Buna seara. Am divortat de curand cu acordul partilor, hotarare ramasa definitiva. Vreau sa fac partaj voluntar cu fostul sot. Este vorba de a partaja bunuri ... (vezi toată discuția)