Buna seara. Am divortat de curand cu acordul partilor, hotarare ramasa definitiva. Vreau sa fac partaj voluntar cu fostul sot. Este vorba de a partaja bunuri mobile. Apartamentul ii apartine, eu m-am mutat si acum vreau sa inchei un partaj voluntar la notariat. Sotul sustine sa semnat actul la notar apoi sa facem tranzactia efectiva. Eu consider ca este corect iintai sa imi iau bunurile de acolo apoi sa mergem sa semnam actul. Care este varianta legala, corecta si practica. Raspunsul imi este necesar urgent deoarece poimaine ne vedem sa stabilim detaliiile. Va multumesc frumos.
Partajul incheiat in fata notarului se cheama partaj voluntar. Mergeti la notar si-l semnati, conform intelegerii voastre. Puteti insa negocia momentul la care va luati lucrurile din vechea locuinta, insa acesta nu va putea refuza sa vi le dea, intrucat asta se specifica in partajul voluntar, cine ce ia.
Multumesc pentru interventie si raspuns. Insa problema mea este urmatoarea: semnam la notar si apoi facem transferul de bunuri sau intai imi iau bunurile si apoi mergem la notar si semnam actul. Actul in sine ce prevede ca partile au facut tranzactia sau ca urmeaza sa se faca tranzactia in data.... in prezenta a 1-2 martori ?
Care este garantia mea ca dupa ce semnez partajul la notar nu raman cu "buza in soare" (scuze pentru exprimare) ? Este ceva stipulat in partaj despre data tranzactiei sau ceva despre martori ?
daca nu exista incredere... mergeti sa luati ce lucruri v-ati inteles sa le luati, faceti un proces verbal cu ce lucruri luati si cele ce raman la fostul sot, semnati-l cu martori.. apoi mergeti la notar si autentificati acest act... notarul transcrie cine si ce a luat si il semnati.
daca e vb de bunuri din casa, de ce mai mergeti la notar sa dati bani? puteti sa-l faceti doar intre voi
Partaj voluntar
anamariamed
Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati sa lamuresc o problema legata de impartirea bunurilor dobantide in timpul casatoriei.
Am fost casatorita 3 ani. Anul ... (vezi toată discuția)