avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Viitoarea fosta sotie imi poate pretinde sa contribui ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Viitoarea fosta sotie imi poate pretinde sa contribui la cheltuielile pentru intabulare?

Buna seara. In 2004 impreuna cu sotia am construit o casa,iar in 2006 ne-am mutat,de atunci si pana in prezent nu am facut cartea funciara. Acum suntem in curs de divort pe cale amiabila ne-am inteles si asupra partajului. Problema mea este ca acum trebuie sa facem toata documentatia privind cartea funciara adica scoaterea terenului agricol in teren de curte,etc.Sotia se ocupa de toate actele. in urma intelegerii noastre, casa ii va ramane ei. Toate taxele ce tine de cartea funciara se ridica la 1500 ron,bani ce ii va plati ea. Pe 17 aprilie se fac cele 30 zile si ne vom prezenta la notar pentru incheierea divortului,precum si actul privind impartirea bunurilor. Pe 20 aprilie eu voi parasi locuinta,urmand sa se acupe ea de cartea funciara,care va mai dura.Intrebarea mea este daca ea poate sa-si recupereze jumatate din taxa printr-un proces.
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:32, 18 Aprilie 2012
Daca partajul se face amiabil inseamna ca in tranzactia ce o veti face, vor fi cuprinse si referiri cu privire la plata acestor taxe.

Daca de comun acord stabiliti ca aceste taxe sa fie suportate in mod egal, iar una dintre parti nu respecta tranzactia, atunci partea pagubita poate folosi orice cale pentru recuperarea dreptului sau inclusiv o actiune in instanta, daca este cazul.
partajul se face pe cale amiabila nu sa pus problema ca in tranzactie sa trecem taxele pt cartea funciara.ci doar verbal.Daca nu se face referire in tranzactie despre taxe,atunci nu va putea cere prin instanta acele taxe?
Consider ca notarul care incheie toate actele, atunci va v-a lamuri cu toate problemele pe cre le ve-ti pune in legatura cu divortl si partajul.
Repet.cu sotia ne-am inteles din toate punctele de vedere,eu vreau sa stiu, daca acele taxe nu sunt trecute in tranzactia,poate peste cateva luni sa cerea jumatate din taxa.Poate fi atacata tranzactia in instanta, cu toate ca acele taxe nu vor fi trecute in tranzactie.
todo1975 a scris:

Pe 17 aprilie se fac cele 30 zile si ne vom prezenta la notar pentru incheierea divortului,precum si actul privind impartirea bunurilor.

Pe data de 17, discutati cu notarul sa cuprinda in actul notarial si intelegerea sotilor cu privire la taxele de care vorbiti. Daca v-ati inteles verbal cu sotia, acum la notar faceti aceasta intelegere in scris.

Alte discuții în legătură

Partaj un om simplu un om simplu Buna, In urma divortului am hotarat ca eu sa o despagubesc pe fosta mea sotie cu o suma de bani pentu o casa dar problema este ca eu va trebui sa fac un ... (vezi toată discuția)
Act partaj in urma divortului doina33ro doina33ro Am divortat in 2006 convenind ca partajul sa se faca pe cale amiabila pe din doua Mentionez ca fostul meu sot locuieste in casa cu noua sotie si fiul lor fara ... (vezi toată discuția)
Partaj ghebosel_leu ghebosel_leu buna ziua,am divortat de sotie,sa terminat procesul pe data 2 iulie 2010,am impartit si bunurile de comun acord eu am ramas in apartament,cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)