Buna seara. In 2004 impreuna cu sotia am construit o casa,iar in 2006 ne-am mutat,de atunci si pana in prezent nu am facut cartea funciara. Acum suntem in curs de divort pe cale amiabila ne-am inteles si asupra partajului. Problema mea este ca acum trebuie sa facem toata documentatia privind cartea funciara adica scoaterea terenului agricol in teren de curte,etc.Sotia se ocupa de toate actele. in urma intelegerii noastre, casa ii va ramane ei. Toate taxele ce tine de cartea funciara se ridica la 1500 ron,bani ce ii va plati ea. Pe 17 aprilie se fac cele 30 zile si ne vom prezenta la notar pentru incheierea divortului,precum si actul privind impartirea bunurilor. Pe 20 aprilie eu voi parasi locuinta,urmand sa se acupe ea de cartea funciara,care va mai dura.Intrebarea mea este daca ea poate sa-si recupereze jumatate din taxa printr-un proces.
Tocmai pentru ca taxele nu sunt trecute in tranzactie va putea cere jumatate din valoarea lor in instanta, iar dvs. la intalnirea pe care o veti avea cu notarul va trebui sa cereti sa se specifice ca acele taxe vor trebui sa fie suportate exclusiv de sotie. Nu se stie niciodata pana la urma cand va treziti cu vreun proces si mai platiti si cheltuieli de judecata
Trebuie sa mentionati in tranzactie ca dv nu veti plati nici un leu pentru intabularea imobilului - aceasta pentru a fi sigur ca viitoarea fosta sotie nu va pretinde ceva bani...
Partaj
un om simplu
Buna,
In urma divortului am hotarat ca eu sa o despagubesc pe fosta mea sotie cu o suma de bani pentu o casa dar problema este ca eu va trebui sa fac un ... (vezi toată discuția)
Partaj
ghebosel_leu
buna ziua,am divortat de sotie,sa terminat procesul pe data 2 iulie 2010,am impartit si bunurile de comun acord eu am ramas in apartament,cum trebuie sa ... (vezi toată discuția)