Am citit intr-un alt topic ca Regulamentul general de urbanism interzice parcelarea unor proprietati cu suprafete mai mici de 150mp. DecI nu putem sa facem iesirea din indiviziune ci doar partaj de folosinta. Deci daca acest partaj de folosinta se poate face in instanta atunci tot aceiasi taxa de 3% din masa succesorala o sa fie? Va multumesc.
Pai da doar ca celalalt propietar zice sa facem iesirea din indiviziune ca nu poate sa cumpere daca nu o facem. Deci se poate sa cumpere fara iesire din indiviziune sau nu?
Motivul actiunii de iesire din indiviziune in instanta este faptul ca prin dezmembrarea parcelei in 2 parti rezulta 2 loturi cu suprafata de 130 mp / lot si amandoua loturile ar ramane neconstruibile, avand suprafata mai mica decat limita minima admisa legal si anume 150 mp.
Avand in vedere acest fapt primaria nu ne-a dat curs solicitarii eliberarii certificatului de urbanism, eliberandu-ne unul doar cu scop declarat informativ.
Iar la notariatul unde am incercat sa facem iesirea din indiviziune ni s-a comunicat ca fara certificat de urbanism iesirea din indiviziune nu se poate finaliza decat prin deschiderea unei actiuni in instanta.
Cu ce poate sa ne ajute un Mediator Autorizat in cazul asta?
Oficial nu am nici un venit. As vrea sa stiu daca am sanse sa-mi aprobe acea cerere si cam in cat timp? Dar daca ar fi totusi sa platesc taxa de timbru la 3% din valoare am inteles ca trebuie sa declar eu valoarea estimativa a imobilului - dar trebuie sa declar valoarea intregului imobil sau pot sa declar doar valoarea partii mele din imobil? Si daca trebuie sa declar valoarea intregului imobil atunci o sa platesc numai eu sau plateste si paratul cu care sunt in indiviziune?
Buna, as vrea sa stiu ce costuri sunt pentru iesirea din indiviziune in instanta ? Si ce se intampla daca eu reclamantul nu-mi permit respectivele costuri?
Buna ziua si bine v-am gasit. Buna, am mai scris aici dar nu mi-a raspuns nimeni. De data asta sper ca o sa o faca totusi cineva pentru ca o sa incerc sa intreb mai pe scurt ce ma intereseaza, poate am noroc.
Eu cu sora mea urmeaza sa deschidem actiune de iesire din indiviziune in instanta dupa pasti impotriva undei rude.
Vreau sa stiu daca este de ajuns sa scriem o singura cerere de iesire din indiviziune in care sa ne declaram drept coparticipante procesuale sau trebuie sa scriem cate o cerere fiecare dintre noi doua in parte ...?
Subsemnatele .......... si .......... domiciliate in .......... ce ne constituim drept coparticipante procesuale in calitate de reclamante, chemam in judecata pe paratul .......... domiciliat in .........., prin prezenta actiune de iesire din indiviziune ...
sau
Subsemnata .......... domiciliata in .........., in calitate de reclamant, impreuna cu sora mea .........., domiciliata la aceiasi adresa, chem in judecata pe paratul ......... domiciliat in ........, prin prezenta actiune de iesire din indiviziune ...
Am sperat ca azi fiind luni poate o sa primesc macar 1-2 raspunsuri, macar ce trebuie la dosar si ce costuri sunt, dar fara succes insa, asta e, o sa ma duc sa intreb la Relatii Publice, poate acolo ma lamureste daca am noroc, sper sa nu ma trimita sa-mi iau avocat, ca n-am de ce sa-mi iau avocat, practic eu cu sora mea il dam in judecata pe celalalt mostenitor de forma, din cauza legilor tampite care sunt si care nu ne permit sa terminam actele la notar.
Eu am facut un model de cerere de iesire din indiviziune conform celor pe care le-am gasit online, as vrea sa-mi spuneti daca e ok. Am scris pentru mine si pentru sora mea o singura cerere, as vrea sa stiu daca e bine asa sau trebuie sa scriem fiecare in parte separat + ce acte mai trebuie despre care am intrebat mai sus. Multumesc
Domnule Presedinte
Subsemnatele .......... si .......... domiciliate in ……… str (etc), chemam in judecata pe paratul ………. domiciliat in ………. prin prezenta
Actiune de Iesire din Indiviziune
Pentru ca prin hotararea ce vreti pronunta sa dispuneti iesirea din indiviziune asupra imobillului si terenului din str…. nr…. sector 2, Bucuresti, cu nr. cadastral …. etc , inscris in cartea funciara cu nr …. etc
In acest sens va rog sa stabiliti (sau sa luati la cunostinta …? ) masa bunurilor de impartit, cotele ce ni se cuvin noua, subsemnatelor ….. si ….. si paratului ….. in calitate de copartasi si lichidarea starii de indiviziune, prin individualizarea, atribuirea si predarea efectiva a bunurilor ce ni se cuvin, conform certificatului de mostenitor nr…. din data de …. si a planului de amplasament si delimitare a imobilului si a terenului cu propunerea de dezmembrare anexat.
Motivul acestei actiuni este neacordarea certificatului de urbanism de catre primaria sect 2 Bucuresti deoarece prin dezmembrarea parcelei in 2 loturi cu suprafata de ….. amandoua loturile ar ramane neconstruibile, avand supraf. mai mica de 150 mp, prin urmare actiunea, desi este pe cale amiabila, nu se poate finaliza la un notariat public ci doar in instanta.
Anexez: …….. (copii dupa toate actele e care le am – certif.. mostenitor, plan de amplasament si delimitare a imobilului cu propunerea de dezmembrare, incheiere de intabulare, extras carte funciara informativ, certificat de urbanism cu scop informativ cu aviz negativ + chitante de plata a impozitului anual)
Buna si bine v-am gasit. Am de facut o iesire din indivizune in instanta (pe cale amiabila) pt. teren + casa in sect. 2 Bucuresti.
Mentionez ca avem certificate originale de mostenitor fiecare in parte (eu si celalalt mostenitor) si avem deja facute cadastru + intabulare + schita cu propunerea de dezmembrare pt. fiecare lot de teren in parte.
Dupa ce am facut toate astea urma sa continuam actiunea la notar dar primaria nu ne-a eliberat certif. de urbanism din motiv ca cele doua loturi de teren rezultate dupa impartirea in doua au suprafata sub limita minima impusa de lege pt. obtinerea certif. de urbanism, prin urmare trebuie sa continuam actiunea in instanta.
Mentionez ca vreau s-o fac fara avocat deoarece nu-mi permit unul si oricum cred ca nu e cazul din moment ce o facem pe cale amiabila.
Am inteles ca trebuie sa-l dau sau sa-l chem in judecata pe celalalt mostenitor dar as vrea sa stiu mai exact ce acte imi trebuie la dosar si unde anume, la ce judecatorie sa-l depun, ce costuri sunt si cam cat dureaza toata actiunea? Mersi.