avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coparticipante procesuale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coparticipante procesuale

Buna ziua si bine v-am gasit. Buna, am mai scris aici dar nu mi-a raspuns nimeni. De data asta sper ca o sa o faca totusi cineva pentru ca o sa incerc sa intreb mai pe scurt ce ma intereseaza, poate am noroc.
Eu cu sora mea urmeaza sa deschidem actiune de iesire din indiviziune in instanta dupa pasti impotriva undei rude.
Vreau sa stiu daca este de ajuns sa scriem o singura cerere de iesire din indiviziune in care sa ne declaram drept coparticipante procesuale sau trebuie sa scriem cate o cerere fiecare dintre noi doua in parte ...?

Subsemnatele .......... si .......... domiciliate in .......... ce ne constituim drept coparticipante procesuale in calitate de reclamante, chemam in judecata pe paratul .......... domiciliat in .........., prin prezenta actiune de iesire din indiviziune ...

sau

Subsemnata .......... domiciliata in .........., in calitate de reclamant, impreuna cu sora mea .........., domiciliata la aceiasi adresa, chem in judecata pe paratul ......... domiciliat in ........, prin prezenta actiune de iesire din indiviziune ...
Cel mai recent răspuns: cotoi5 , utilizator 16:33, 10 Aprilie 2012
Ar trebui sa precizati clar daca doriti sistarea indiviziunii cu atribuirea unui lot comun ambelor, respectiv sa ramineti intre Dv. in continuare in indiviziune, sistind insa starea de coproprietate fata de ceilalti .Daca doriti ca fiecare sa primeasca un lot separat atunci ar trebui precizat clar acest lucru si prin actiunea introductiva de instanta.
Va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune - partaj judiciar bamac bamac Buna ziua, Actiunea pentru iesirea din indiviziune (partajul pe cale judecatoreasca) poate fi una comuna formulata de catre 2 dintre coproprietari in ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune taviflavi taviflavi Suntem 2 frati si am castigat prin partaj (parinti divortati mama decedata in timpul procesului)lotul A bucatarie o baie plus inca o camera la bunicii din ... (vezi toată discuția)
Acte dosar pt. iesire din indiviziune cotoi5 cotoi5 Buna si bine v-am gasit. Am de facut o iesire din indivizune in instanta (pe cale amiabila) pt. teren + casa in sect. 2 Bucuresti. Mentionez ca avem ... (vezi toată discuția)