Buna ziua si bine v-am gasit. Buna, am mai scris aici dar nu mi-a raspuns nimeni. De data asta sper ca o sa o faca totusi cineva pentru ca o sa incerc sa intreb mai pe scurt ce ma intereseaza, poate am noroc.
Eu cu sora mea urmeaza sa deschidem actiune de iesire din indiviziune in instanta dupa pasti impotriva undei rude.
Vreau sa stiu daca este de ajuns sa scriem o singura cerere de iesire din indiviziune in care sa ne declaram drept coparticipante procesuale sau trebuie sa scriem cate o cerere fiecare dintre noi doua in parte ...?
Subsemnatele .......... si .......... domiciliate in .......... ce ne constituim drept coparticipante procesuale in calitate de reclamante, chemam in judecata pe paratul .......... domiciliat in .........., prin prezenta actiune de iesire din indiviziune ...
sau
Subsemnata .......... domiciliata in .........., in calitate de reclamant, impreuna cu sora mea .........., domiciliata la aceiasi adresa, chem in judecata pe paratul ......... domiciliat in ........, prin prezenta actiune de iesire din indiviziune ...
Ar trebui sa precizati clar daca doriti sistarea indiviziunii cu atribuirea unui lot comun ambelor, respectiv sa ramineti intre Dv. in continuare in indiviziune, sistind insa starea de coproprietate fata de ceilalti .Daca doriti ca fiecare sa primeasca un lot separat atunci ar trebui precizat clar acest lucru si prin actiunea introductiva de instanta.