Se considera din culpa ca am circulat cu asigurarea expirata cu o masina cumparata in aceiasi zi in care am fost oprit de politie? Prezint pericol social ?
Deci o sa ajung la inchisoare pt ca am circulat 50 de m cu CARNETUL SUSPENDAT iar ulterior cu o masina cu A S I G U R A R E A EXPIRATA ??.......
Am fost oprit de catre un filtru de politie, conducand un autovehicul INMATRICULAT in Italia, le-am prezentat actele masinii, agentul de politie constatand ca asigurarea masinii este expirata, am fost condus la sectie unde mi s-a intocmit dosar penal pt ca nu aveam drept de circulatie pe teritoriul romaniei art 85 alin 4 raportat la art 82 :
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărui plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani." raportat la art 82 alin "Autovehiculele şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioadă de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie".
Acum un an am fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt ca am mutat masina in parcare avand permisul suspendat. Ma aflu in termenul de incercare de 2 ani si 6 luni. La ce sa ma astept am vreo sansa ?
multumesc mult pt raspunsurile rapide. Eu oricum vreau sa inmatriculez masina nu o sa circul cu o asigurare straina pt ca e riscant in caz de accident.
Multumesc pt raspunsul rapid, eu nu am avut nicio intentie adica masina a fost cumparata cu buna credinta in aceiasi zi in care am fost prins iar agentii care m-au oprit au zis sa aduc contractul de vanzare-cumparare in care scrie clar ca masina are toate actele valabile, din cate retin eu au zis ca daca aduc acel contract politia va dispune procurorului NUP pt ca am fost cumparator de buna credinta
Buna ziua, o sa incep cu inceputul. In ianuarie 2010 am circulat cu nr rosii expirate, dosarul a ajuns la procuror iar in luna iunie am primit NUP, amenda administrativa si suspendarea carnetului 3 luni de zile . In luna iulie am circulat cu carnetul suspendat, dosarul a ajuns in instanta si am fost condamnat la 6 luni de inchisoare cu suspendare, termen de proba 2 ani si 6 luni si anularea carnetului de conducere cat b+e, c+e. Dupa exact 1 an de zile de la pronuntarea sentintei am dat din nou pt carnet l-am luat din prima incercare iar recent am cumparat o masina cu nr straine care la controlul in trafic al unui echipaj de politie s-a dovedit a fi radiata. La ce sa ma astept ce va dispune procurorul ? #-o