Bună ziua! Vă scriu în numele unui grup de persoane, care dorim anularea hotărârii Consiliului Local prin s-a aprobat Regulamentul de blocare a rotilor din orasul nostru. Momentan suntem în faza plângerii prealabile. Întrebarea mea ar fi cum putem motiva în instanță existența unui drept vătămat - condiție pentru introducerea acțiunii în contencios administrativ, în condițiile în care unii dintre noi au obținut în instanță anularea proceselor-verbale, însă nu și recuperarea banilor plătiți ca taxă deblocare? Care ar fi dreptul nostru vătămat: dreptul de a parca pe domeniul public, dreptul de proprietate asupra mașinii etc.? Mulțumim!
Multumesc! Nu pentru bani ii dam in judecata, ci pentru ca blocarea rotilor de catre o firma privata este un abuz. Daca amenda ar fi fost emisa de politie, asa cum prevede legea, nu am fi avut nimic de contestat.
Buna ziua! Sotului meu i s-au blocat rotile de la masina pentru parcare neregulamentara. Intentioneaza sa dea in judecata firma. Intrebarea mea este daca poate solicita ca in caz de castig, suma platita pentru deblocare sa fie actualizata cu dobanda legala? Sau in materie contraventionala nu se aplica dobanzile legale? Dar actualizarea cu indicele de inflatie poate fi solicitata, sau nu merita, la suma de 50 lei?Multumesc.
Bună ziua! In data de 30.01.2012 am fost amendată, procesul-verbal fiindu-mi înmânat pe loc. Am formulat plângere contravenţională, pe care am depus-o la Poştă în data de 14.02.2012, conform facturii. Dosarul a fost înregistrat la judecătorie la 15.02.2011. Pârâtul prin întâmpinare sugerează că aş fi introdus plângerea tardiv. Oare nu am calculat bine termenul? Se ia în considerare data depunerii la poştă sau data înregistrării la judecătorie? Vă mulţumesc anticipat!