Va multumesc pentru raspuns! Mai este inca un aspect in privinta caruia nu m-am lamurit. Sunt luate in considerare veniturile tuturor celor care locuiesc in casa respectiva? Sot/sotie, copii, etc, sau doar a celor doua persoane care sunt parti in proces? De exemplu daca fiica este divortata, dar sotul ei locuieste inca in casa sunt se iau in seama si veniturile lui? Sau veniturile fratelui sotului care la fel locuieste acolo?
Buna ziua!
Cazul este urmatorul: Un batran si fiica sa au depus in instanta actiunea pentru dobandirea dreptului de proprietate prin uzucapiune. Primul termen a fost fixat in aprilie anul viitor. La acest moment batranul are o pensie de 400 lei, iar fiica sa nu are servici. S-au gandit ca in lunile ce vor urma sa depuna o cerere pentru a primi ajutor juridic. Ideea e ca intre timp bolile batranului s-au agravat si fiica doreste sa intocmeasca un dosar pentru obtinerea certificatului de handicap si indemnizatia aferenta acestuia. In cazul in care handicapul este grav ar urma ca si fiica sa primeasca o indemnizatie de insotitor. Intrebarile mele sunt:
1.Daca in lunile ce vor urma, vor primi indemnizatiile mentionate mai sus, aceasta va afecta primirea ajutorului juridic ? (am inteles ca timbrul juridic in astfel de situatii este 3% din valoarea imobilului)
2. Acest certificat de handicap, obtinut pe baza unor boli fizice, va deveni pentru batran un impediment in situatia in care va trebui sa semneze un contract de vanzare-cumparare?
Va multumesc anticipat!
stim cine sunt fostii proprietari, am luat legatura cu dansii si le-am spus intentia noastra; cumparatorul, adica batranul a murit in '78, nu s-a dezbatut succesiunea, mostenitorii lui sunt batrana + 3 copii, printre care si fiica mai sus mentionata. Dorim sa mergem pe uzucapiune, insa pe mine ma interesa daca fiica se poate apara de mama sa si sa uzucapeze singura
Buna ziua!
Cazul este urmatorul: Un imobil a fost cumparat cu chitanta de mana in '75 de catre o domn, acesta decedand ulterior. De atunci in casa locuiesc sotia dumnealui si fiica, cea din urma mai avand inca 2 frati. La acest moment ambele doresc ca fiica sa ramana unic proprietar, deoarece ea se ocupa de ingrijirea mamei ei, temandu-se ca dupa moartea batranei sa nu vina si ceilati frati la mostenire. Imobilul si terenul aferent au doua roluri. La primarie taxele se platesc pe numele fostului proprietar prin fiica, iar pe celalat rol se platesc pe numele batranei. Intrebarea mea este:
Daca batrana, care doreste foarte mult ca fiica sa ramana unicul prorprietar merge sa dea declaratie notariala precum ca: desi ea apare in acte ca fiind cea care plateste, in fapt a platit fiica (batrana avand o pensie de pana in 400 lei) si ca timp de 2 ani a locuit in alta parte (exista martori in sensul asta), batrana ar mai putea uzucapa? Va multumesc!
Din pacate eu nu am nici o dovada ca le-am dat lor bijuteriile, iar persoana care le-a vandut nu mai recunoaste. In sms-uri si in convorbirile telefonice neaga tot timpul si ma persifleaza spunandu-mi ca n-am ce sa le fac pt. ca nu am dovezi. In conditiile in care practic eu nu pot demonstra ce s-a intamplat, ce sanse am sa-mi recuperez prejudiciul pe cale legala? Va multumesc!
Buna seara! Problema mea este urmatoarea: Niste "amici" de-ai mei mi-au cerut imprumut o suma de bani. Neavand suma pe care mi-o cereau ei la momentul respectiv, am convenit sa le dau niste bijuterii in scopul de a le amaneta, urmand ca peste o luna sa-mi restituie bijuteriile. Lucrurile din pacate au luat o alta turnura, pentru ca acesti indivizi mi-au vandut bijuteriile. As vrea sa stiu ce parghii legale exista pentru a-i trage la raspundere pe acesti indivizi.