avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate HorynaGabriela

Activitate HorynaGabriela

Buna ziua!!! Am un copil minor(8 ani) care printr o hotarare jud definitiva si irevocabila imi este incredintat spre crestere si educare. De doi ani locuim in Danemarca Copenhaga, anul acesta baiatul meu vrea sa plece in tara la bunici in vacanta de vara dar din cauza faptului k eu sunt pe ultima suta de metri si mai am putin si nasc nu pot calatori cu el!!!
As dori sa stiu ce acte trebuiesc facute la ambasada pt a calatori singur cu avionul! Dus-intors !!! Va multumesc si va doresc o zi buna!!

va multumesc pentru sfaturile pe care m-i le-ati dat si pentru faptul ca nu am ramas nelamurita.
acum un an cand am plecat din tara am plecat singura fara copil,fiul meu a stat cu mama mea in tara,de aceea am intrebat daca cumva imi dauneaza intr-un eventual proces. Am luat legatura din nou cu tatal si nu am putut sa ajungem la o intelegere,l-am rugat sa facem in asa fel incat in timpul vacantelor sa fie si cu mine si cu el in special vacanta de vara care e cea mai mare,dar am primit un raspuns negativ,el vrea toata vacanta de vara si cele doua vacante de iarna. Va mai pot spune ca nu si-a petrecut alaturi de el nici o vacanta sau nici macar un weekend,pensia alimentara o depune pe card cand isi aduce aminte. Pe seama faptului k nu vireaza la timp pensia alimentara l-am reclamat la politie. Prin discutiile purtate cu tatal,acesta ca sa-mi de-a acordul mi-a cerut in mod expres sa-i fac dovada venitului meu lunar,a contractului de munca si situatia locativa.
aproape un an de zile cat am stat in danemarca minorul a stat cu bunica, respectiv mama mea ,intr-un eventual proces pentru stabilirea resedintei minorului cat de mult va cantari acest lucru in favoarea tatalui? Mentionez ca in tot acest timp tatal nu a sunat si nu s-a interesat de situatia minorului.
minorul imi este incredintat mie ca si mama spre crestere si educare si sentinta este definitiva si irevocabila. tatal are un program de vizita pe care cat timp fiul meu a fost in tara nu l-a respectat,il vedea de 2 3 ori pe an nici macar nu ii da telefon de ziua lui de nastere. Cand am ajuns aici in Danemarca,autoritatile de aici vazand k tatal are un program de vizita mi au cerut acordul tatalui sau o alta hotarere judecatoreasca prin care mi se permite schimbare domiciliului minorului. Aici vacanta de vara dureaza o luna si doua saptamani iar el vrea toata vacanta de vara si cele doua saptamani de vacanta din iarna cea de sarbatori si cea din luna februarie. Am avut o discutie cu el dar nu am ajuns la nici o intelegere mi-a spus ca daca vreau sa-mi de-a acordul scris trebuie sa fie ca el.Vis a vis de schimbarea resedintei minorului nu este absolutnimic specificat in sentinta. Legile UE imi permit mie ca si parinte tutore sa-i schimb domiciliul minorului fara acordul tatalui?
Am inteles, dar vreau sa stiu in cazul in care minorul nu vrea sa si viziteze tatal il pot obliga eu sa plece in vizita la tatal sau, iar aici vacanta de vara este de pe 30.06 pana pe 13.08
ma aflu in danemarca impreuna cu fiul meu in varsta de 7 ani,acesta imi este incredintat mie spre crestere si educare.Eu sunt inregistrata iar pentru a-mi inregistra aici fiul ca si rezident am nevoie de acordul tatalui. Am luat legatura cu tatal si imi va da acordul cu conditia ca minorul sa-si petreaca toata vacanta de vara si cea de iarna cu el. Vreau sa stiu ce se intampla in cazul in care minorul nu doreste sa isi petreaca vacantele cu tatal sau conform intelegerii dintre noi. Mentionez faptul ca tatal nu prea a avut legaturi cu minorul ,aproape deloc si nici minorul nu isi manifesta dorinta de a fi cu tatal lui. Si ce sanse am daca il dau in judecata pentru a-i schimba domiciliul minorului din Romania in Danemarca.
Am un copil de 6 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj in anul 2008 printr o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila mi sa incredintat minorul spre crestere si educare, tatal avand program de vizita al minorului dar pe care nu il respecta. Doresc sa stiu daca imi trebuie acordul tatalui pentru a parasi tara impreuna cu minorul. Mentinez faptul k detin un contract de munca pe o perioada nedeterminata in strainatate.