avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... iesirea din tara a copilului minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

iesirea din tara a copilului minor

Am un copil de 6 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj in anul 2008 printr o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila mi sa incredintat minorul spre crestere si educare, tatal avand program de vizita al minorului dar pe care nu il respecta. Doresc sa stiu daca imi trebuie acordul tatalui pentru a parasi tara impreuna cu minorul. Mentinez faptul k detin un contract de munca pe o perioada nedeterminata in strainatate.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:49, 13 Aprilie 2012
Nu va trebuie acordula tatalui,sa aveti doar hotararea definitiva si irevocabila la dvstra.
Nu aveti nevoie de acordul tatalui minorului pentru a iesi in tara, insa aveti nevoie de hotararea prin care v-a fost incredintat minorul , legalizata cu mentiunea "definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minor.
De asemenea, avand in vedere ca prin aceeasi hotarare, tatal are stabilit un program de vizita, aveti obligatia ca inainte de pleca din tara cu minorul, sa-l instiintati in scris pe tatal acestuia cu privire la resedinta pe care o veti avea in tara in care urmeaza sa locuiti, tocmai ca tatal sa poate sa-si exercite daca doreste programul de vizita conform hotararii judecatoresti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot scoate copilul minor din tara? Imparatul Imparatul Acuma 2 ani in urma, am divortat si mi-a fost incredintat copilul minor, mie mama lui spre crestere si educare, iar tatal are program de vizita. Vreau acuma ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)
Plecare strainatate fara acordul tatalui ADRIENUTA ADRIENUTA As vrea sa stiu daca pentru a pleca in strainatate cu copilul, fiind divortata si avand o sentinta definitiva si irevocabila prin care copilul imi este ... (vezi toată discuția)