avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot scoate copilul minor din tara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot scoate copilul minor din tara?

Acuma 2 ani in urma, am divortat si mi-a fost incredintat copilul minor, mie mama lui spre crestere si educare, iar tatal are program de vizita.

Vreau acuma in anul 2013 sa iau copilul cu mine afara din tara, in Italia.

Am auzit ca este necesara vreo procura notariala in acest sens, in care tatal sa fie de acord, chiar daca copilul mi-a fost incredintat doar mie?

In baza carei legi?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:53, 14 Aprilie 2013
Nu va e necesar acordul tatalui, iesiti in baza hotararii pe care o aveti.
La iesirea din tara, aveti nevoie doar de hotararea de divort legalizata cu mentiunea " definitiva si irevocabila" si pasaport pentru minor.
Avand in vedere ca tatal are un program de vizita stabilit in favoarea minorului pe cale judecatoreasca, aveti obligatia sa-i comunicati adresa de resedinta a minorului, pentru ca acesta sa poata sa-si exercite dreptul de vizita conform hotararii si astfel sa poata sa tina legatura cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere minor din tara! camelia-76 camelia-76 Buna ziua!Am 34 ani si vreau sa plec cu fetita din tara care are 10 ani.Sunt divortata iar minorul mi-a fost incredintat mie prin sentita judecatoreasca ,cu ... (vezi toată discuția)
Plecare copil in strainatate alynk alynk Am nevoie de o informatie. Sunt divortata din 2008. In urma divortului copilul mi a fost incredintat mie si s a stabilit un program de vizita al tatalui. Cu ... (vezi toată discuția)
Scoaterea copilului, din tara, de catre parintele caruia i-a fost incredintat Rucsiandru Rucsiandru Buna seara! Am divortat anul trecut si fetita, in varsta de 9 ani a ramas in custodia mea. Pot pleca cu ea, in excursie, in strainatate, fara acordul tatalui ... (vezi toată discuția)