Eu impreuna cu prietenul meu am aplicat pentru un credit prin programul Prima Casa.
Banca cu care noi am facut demersurile nu acccepta 2 persoane pe contractul de proprietate daca acestea nu sunt casatorite.
Prin urmare atat creditul cat si casa va fi pe numele prietenului meu iar numele meu nu va fi mentionat pe nici un act cu toate ca o sa contribuim cu sume egale.
Asta inseamna ca in eventualitatea unei despartiri eu nu voi avea nici un drept asupra proprietatii. Ce pot sa fac sa evit acest lucru? Ce acte as putea adauga pentru a arata ca platesc si eu?
Pana acum un an nu a stiut ca are de platit si acesta contribuite, pana cand a venit un plic care a instiintat-o ca are si aceasta datorie catre stat. Panicata de faptul ca penalitatile vor creste din ce in ce mai mult a platit datoria pe care o avea pana in acel moment insa nu si penalitatile si dobanzile aferente.
De asemenea "a auzit ea" cum ca daca ar plati pana in ianurie 2012 ar fi obligata sa plateasca doar contributia pe 5 ani si nu va mai fi nevoie sa achite si dobanzi si penalitati. Stiti cumva de existenta unei astfel de derogari?
Din cate am citit pe acest site cred ca s-a mai discutat acest subiect insa mie tot nu imi este clar.
Mama mea are un PFA si acum un a primit notificare cum ca ar trebui sa plateasca CASS si pt ultimii 5 ani si evident penalitati si dobanzi. In ce caz ar fi fost scutita de acesta contributie pt ca am gasit pe forum mai multe pareri si nu stiu pe care sa o iau in considare.