autoritatatii locale unde imi desfasor activitatea i s-a aplicat in baza oug 66 din 2011 o corectie financiara in valoare de 50 miliarde lei vechi. Am contestat nota de constatare a neregulilor la unitatea emitenta dar contestatia nu suspenda executarea. Care este va rog instanta competenta sa solutioneze cererea de suspendare avand in vedere valoarea si care este temeiul de drept.
multumesc.
imi cer scuze, era vorba de o hotarare a comisiei judetene de stabilirea dreptului de proprietate privata .
Am o sentinta irevocabila prin care un primar este obligat sa ma puna in posesie pe vechiul amplasament cu 0,5 ha. In urma sentintei comisia judeteana a emis HCJ 187 prin care lua act de sentinta. Dupa 3 ani, timp in care comisia locala de fond funciar nu a pus in executare HCJ, la insistentele aceleiasi comisii locale s-a emis o noua HCJ cu un amplasament care nu are nimic de a face nici cu sentinta nici cu prima HCJ 187. Am facut plangere impotriva celei de a doua si voiam sa stiu daca pt anularea ei ma pot folosi de principiul irevocabilitatii actelor administrative cu caracter jurisdictional.
Multumesc si scuze inca odata.
Comisia nu poate proceda la desfiintarea propriei hotarari, nici din oficiu si nici la cererea vreunei persoane ce se considera vatamata, caci aceasta constituie un act administrativ jurisdictional.
Prin exceptie de la principiul revocabilitatii actelor administrative, cele cu caracter jurisdictional sunt irevocabile, ca urmare a specificului lor, care consta in solutionarea unui litigiu si care le confera in mod necesar o stabilitate diferita de a actelor administrative obisnuite.
HCJ este un act administrativ jurisdictional. As putea merge pe irevocabilitatea actelor administrative in conditiile in care aceasta hotarare anuleaza in mod unilateral o alta din 2009 care imi era favorabila?
Incerc sa anulez o HCJ in instanta si m-ar interesa cateva motive de nulitate sau ...actele ce ar trebui sa stea la baza unei HCJ. Stiu ca ar trebui sa existe o HCL la baza ei dar unde anume in lege gasesc asta?
Am negociat cu angajatorul un contract individual de munca ce cuprinde un salriu lunar de, sa spunem, 5000 lei. Am fost angajat 2 ani, timp in care nu am primit decat 4000 lei lunar, iar acum pt ca nu mai lucrez acolo de aprox 1 luna, as dori sa cer in instanta diferenta de bani. Ce ma sfatuiti?