avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... HCJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

HCJ

Incerc sa anulez o HCJ in instanta si m-ar interesa cateva motive de nulitate sau ...actele ce ar trebui sa stea la baza unei HCJ. Stiu ca ar trebui sa existe o HCL la baza ei dar unde anume in lege gasesc asta?
Cel mai recent răspuns: DUMITRU SI PARANIAC SCPA , Avocat 15:59, 5 Iunie 2012
Motivele de nulitate sunt legate de contradictia actului normativ cu norme legale superioare. Hotararea de consiliu local nu sta la baza unbei hotarari a consiliului judetean. Regimul acestora se regaseste in Legea 215/2001.
HCJ este un act administrativ jurisdictional. As putea merge pe irevocabilitatea actelor administrative in conditiile in care aceasta hotarare anuleaza in mod unilateral o alta din 2009 care imi era favorabila?
Atat timp cat revocarea este de fapt o abrogare, facuta printr-un act de putere cel putin egala, consider ca principiul irevocabilitatii nu functioneaza.
Comisia nu poate proceda la desfiintarea propriei hotarari, nici din oficiu si nici la cererea vreunei persoane ce se considera vatamata, caci aceasta constituie un act administrativ jurisdictional.
Prin exceptie de la principiul revocabilitatii actelor administrative, cele cu caracter jurisdictional sunt irevocabile, ca urmare a specificului lor, care consta in solutionarea unui litigiu si care le confera in mod necesar o stabilitate diferita de a actelor administrative obisnuite.
Cred ca sunt prea multe generalitati in intrebare, de aici si nelamuririle. Spuneti ca este vorba de o HCJ, care, in principiu, este o hotarare de consiliu judetean, cel putin in practica. In ultimul post, vorbiti de o hotarare a unei comisii. Probabil ca o enuntare completa a problemei dumneavoastra va primi un raspuns corespunzator. Iar folosirea unor prescurtari imprecise nu va ajuta.

Alte discuții în legătură

Act adv.-jurisdictional balantajust balantajust :O Am o dilema. , va rog luminati-ma:luck: \\\\\\\\\\\\\\\"O HOTARARE\\\\\\\\\\\\\\\" a Comisiei Judetene pt.Stab. Dr. de Prop.,privind corectarea unui ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ciprian11 ciprian11 Buna dimineata ! Am si eu o problema legata de un titlu de proprietate emis de comisia locala pe numele strabunicului meu defunct iar la mostenitorii ... (vezi toată discuția)