avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... HCJ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

HCJ

Incerc sa anulez o HCJ in instanta si m-ar interesa cateva motive de nulitate sau ...actele ce ar trebui sa stea la baza unei HCJ. Stiu ca ar trebui sa existe o HCL la baza ei dar unde anume in lege gasesc asta?
Cel mai recent răspuns: DUMITRU SI PARANIAC SCPA , Avocat 15:59, 5 Iunie 2012
imi cer scuze, era vorba de o hotarare a comisiei judetene de stabilirea dreptului de proprietate privata .
Am o sentinta irevocabila prin care un primar este obligat sa ma puna in posesie pe vechiul amplasament cu 0,5 ha. In urma sentintei comisia judeteana a emis HCJ 187 prin care lua act de sentinta. Dupa 3 ani, timp in care comisia locala de fond funciar nu a pus in executare HCJ, la insistentele aceleiasi comisii locale s-a emis o noua HCJ cu un amplasament care nu are nimic de a face nici cu sentinta nici cu prima HCJ 187. Am facut plangere impotriva celei de a doua si voiam sa stiu daca pt anularea ei ma pot folosi de principiul irevocabilitatii actelor administrative cu caracter jurisdictional.
Multumesc si scuze inca odata.
In temeiul art 52 din Legea 18.1991 " În sensul prezentei legi, comisia locală este autoritate publică cu activitate administrativă, iar comisia judeţeană este autoritate publică cu autoritate administrativ-jurisdicţională. ". In aceste conditii, consider ca puteti folosi argumentul irevocabilitatii actelor administrative emise de comisia judeteana, desi exista o intreaga discutie referitoare la caracterul administrativ jurisdictional ce ar fi valabil exclusiv in cazul hotararilor date in contestarea celor emise de comisiile locale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act adv.-jurisdictional balantajust balantajust :O Am o dilema. , va rog luminati-ma:luck: \\\\\\\\\\\\\\\"O HOTARARE\\\\\\\\\\\\\\\" a Comisiei Judetene pt.Stab. Dr. de Prop.,privind corectarea unui ... (vezi toată discuția)
Rectificare titlu de proprietate ciprian11 ciprian11 Buna dimineata ! Am si eu o problema legata de un titlu de proprietate emis de comisia locala pe numele strabunicului meu defunct iar la mostenitorii ... (vezi toată discuția)