avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Act adv.-jurisdictional
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Act adv.-jurisdictional

:O Am o dilema. , va rog luminati-ma:luck:

\"O HOTARARE\" a Comisiei Judetene pt.Stab. Dr. de Prop.,privind corectarea unui titlu de proprietate emis -acum 5 ani in baza unei alte hotarari -proprii, este , dupa parerea mea, lovita de nulitate prin incalcarea principiului irevocabilitatii actului adv. -jurisdictional. :(
Sunt in eroare? Art. 52(1) din lg.18/91 prevede expres"Comisia Judeteana este autoritate publica cu activitate adv. jurisdictionala, iar art.53 al.2 , se refera la competenta instantei de judecata(de drept comun), fara posibilitatea revocarii hotararii in cauza, printr-o alta hotarare.(revocare care,in cazul actelor pur administrative ,este posibila pana la intrarea actului in circuitul civil)
-Intr-un proces ce-l am pe rol, vreau sa invoc o exceptie de fond, dar nu stiu pe care: exceptia de nulitate , dupa dreptul comun, sau exc.de nelegalitate, prevazuta de art.4(1) din lg.554/2004?? Multumesc!!:help:

Nu e nimeni pe aceasta strada?:((
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Februarie 2009
balantajust, utilizator
Cel mai recent răspuns: balantajust , utilizator 20:46, 28 Februarie 2009
daca actul a intrat in circuitul civil, eu spun exceptia de nelegalitate.

succes
av. Ileana Schwarz

Va rog ,fiti mai explicita:bow: Este hotararea respectiva un act adv. -jurisdictional? Daca in baza ei ...s-a emis Titlu de proprietate ,este intrata in circuitul civil? In cazul in care Comisia judeteana emite o alta hotarare ,modificatoare, opereaza principiul irevocabilitatii actelor administrative- jurisdictionale?
Dilema mea este...daca prima hotarare ,data pt. stabilirea dr. de proprietate are acelasi caracter- jurisdictional ca si hotararea data dupa solutionarea unei contestatii facuta cf. lg.18/91:Faptul ca art.55 din lg.18/91prevede ca si organul emitent -pentru"anularea sau modificarea propriei hotarari" -face tot plangere la instanta, nu confera ambelor hotarari acelasi caracter-jurisdictional? Scuze! pentru insistenta si multumesc frumos:luck::luck:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare titlu de proprietate ciprian11 ciprian11 Buna dimineata ! Am si eu o problema legata de un titlu de proprietate emis de comisia locala pe numele strabunicului meu defunct iar la mostenitorii ... (vezi toată discuția)
Hcj zuzuna zuzuna Incerc sa anulez o HCJ in instanta si m-ar interesa cateva motive de nulitate sau ...actele ce ar trebui sa stea la baza unei HCJ. Stiu ca ar trebui sa existe ... (vezi toată discuția)
Fond funciar taur taur :help:In urma unei contestatii,o com. pt.stab. dr. de prop., admite in parte(ilegal) si dispune modificarea unui Titlu de Prop.,eliberat cu 6 ani in urma ... (vezi toată discuția)