avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Activitate MariusClaudiu

Activitate MariusClaudiu

Răspuns la discuția Mostenire rude
Multumesc pentru informatii. Mi-au fost de ajutor. Mai am insa o intrebare: cine face expertiza proprietatilor?
04.08.14 data angajarii. 07.09.14 data internarii, cod indemnizatie 6. concediu 09-23.09. cod indemnizatie 1
De aici: [ link extern ] :
a) concedii medicale şi indemnizaţii pentru incapacitate temporară de muncă, cauzată de boli obişnuite sau de accidente în afara muncii;
b) concedii medicale şi indemnizaţii pentru prevenirea îmbolnăvirilor şi recuperarea capacităţii de muncă, exclusiv pentru situaţiile rezultate ca urmare a unor accidente de muncă sau boli profesionale;
c) concedii medicale şi indemnizaţii pentru maternitate;
d) concedii medicale şi indemnizaţii pentru îngrijirea copilului bolnav;
e) concedii medicale şi indemnizaţii de risc maternal. "
Multumesc. Doctorul mi-a facut 2 certificate de concediu medical, primul de 3 zile(perioada internarii), si un al doilea de 14 zile. Mi-au transmis ca doar primul se plateste, pentru ca a fost urgenta medicala.
Aceiasi problema o am si eu. Doar ca pentru mine este primul job legal. In cazul meu, trebuie sa am minim 3 luni lucrate?
Răspuns la discuția Mostenire rude
Da, succesiunea de pe urma tatalui este facuta. Multumesc pentru informatii.
"Cererea pentru deschiderea succesorală cuprinde:

- datele privitoare la starea civila a defunctului (inclusiv data decesului);

- numele, prenumele si domiciliul persoanelor cu vocaţie succesorala;

- bunurile supuse succesiunii, cu menţionarea valorii lor;

- pasivul succesoral.

Dovada decesului se va face cu certificatul de deces sau cu Anexa nr. 24 emisă de Consiliul local al localităţii în raza căruia defunctul si-a avut ultimul domiciliu. Aceleaşi acte vor face dovada si al ultimului domiciliu al defunctului." Sursa :[ link extern ]

Daca nu cunosc data decesului, bunurile si valorile lor si nu am nici dovada decesului ce fac? Se ocupa notarul de aceste lucruri?
Discuție Mostenire rude
Buna ziua. Povestea mea este asta: in ordine cronologica, bunicul, tatal meu, bunica (ambii din partea tatalui), au decedat. Bunica a decedat anul asta dar eu am aflat dupa 3 luni de la o cunostinta. Intrebare: 1. Daca bunica a lasat un testament in care eu nu sunt mentionat, nu am dreptul la nici o mostenire? 2. Unde pot afla daca s-a intamplat asta? (la ce insitutii). Nu vreau sa contactez rudele bunicii. Multumesc.
Multumesc. Asa voi face, le voi spune ca inregistrez convorbirea (exact cum fac si ei). Daca nu e de acord poate inchide dar dau de banuit.
Acum jumatate de an am avut o problema cu una din companiile de telefonie mobila. Aceasta mi-a oferit un serviciu prin intermediul telefonului pe care l-am acceptat. Dupa ce mi-a fost livrat, am observat ca nu era exact ceea ce mi-au propus la telefon. Ei au negat faptul ca m-au pacalit si le-am cerut inregistarea telefonica avuta de mine cu operatorul. Mi-au spus ca este proprietatea companiei iar eu nu am dreptul la ea. (problema am rezolvat-o prin returnarea produsului in termen de 10 zile). Recent, am aflat, de la un fost angajat al companiei, ca ceea ce faceau ei era rea-vointa: la telefon ofereau un serviciu, clientul primea coletul cu produsul si serviciul (internet prin stick) pentru care semna un contract (abonament pe 2 ani, despre care el nu stia) iar in momentul in care suna compania, primeau ca raspuns: "ati semnat contractul, nu aveti ce sa mai faceti", fara sa mentioneze de retrunare.
De atunci am decis sa imi inregistrez toate convorbirile telefonice. Urmeaza sa discut cu compania referitor la un nou abonament si evident voi inregistra convorbirea pentru a stii sigur de discutia avuta. In cazul in care ei vor mai incerca sa ma pacaleasca, cu ce ma ajuta acea inregistarea telefonica? Este legala inregistarea facuta de mine?
Ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care acestia nu vor sa primeasca produsul si sa anuleze contractul? (stick-ul este in cutiea sigilata)
I-am sunat sa le spun ca am dreptul sa renunt la contract in termen de 10 zile iar ei mi-au spus ca nu se poate decat daca le platesc contravaloarea contractului.