avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Activitate paungheorghita

Activitate paungheorghita

stie cineva daca exista pe rolul vreunei instante o actiune prin care au fost atacate prevederile Art. 13 din Legea nr.285/2010:
(1) In anul 2011, dispozitiile legale privind acordarea ajutoarelor sau, dupa caz, indemnizatiilor la iesirea la pensie, retragere, incetarea raporturilor de serviciu ori la trecerea in rezerva nu se aplica.

daca medicul stabileste concediu medical 14 zile de ce firma angajatoare da adeverinta de concediu medical de 10 zile (si 10 zile plateste). am probleme in stabilirea zilelor de concediu medical necesar pensionarii medicale.
unde pot fi reclamate abuzurile angajatorilor fata de angajati?
pentru acel an nu mi s-a acordat punctaj suplimentar, spunandumi-se ca pentra a fi luat in calcul trebuia ca perioada lucrata sa fie mai mare de 5 ani.
Cred ca intre abrogare, care nu este prevazuta de L285/2010 si neaplicarea unei prevederi o anumita perioada este o diferenta destul de mare.
Referitor la L283/2011 aceasta nu poate fi aplicata retroactiv.
L 285 stabileste ca drepturile prevazute in L 330 nu se acorda in anul 2012, dar nu le anuleaza.
PROBLEMA ERA CA LA STBILIREA VECHIMII TOTALE IN MUNCA NU S-A LUAT IN CALCUL ANUL SUPLIMENTAR PENTRU CEI 4,5 ANI DE GRUPA A II-A.
L 330/2009 mentine acordarea salariilor compensatorii pt.cei care au lucrat in sistemul de aparare, ordine publica, etc., cei care au iesit la pensie in 2010 au beneficiat de acest drept, iar L 285/2010 nu anuleaza aceste drepturi ci doar stabileste ca prevederile privind compensatii, indemnizatii, salarii compensatorii NU SE APLICA PENTRU ANUL 2011.
OG nr.38/2003, art.27
nu se aplica in 2011, dar nu sunt anulate.
am 22 ani in grupa I(functionar public cu statut special) si 4,5 ani in grupa II