avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical

daca medicul stabileste concediu medical 14 zile de ce firma angajatoare da adeverinta de concediu medical de 10 zile (si 10 zile plateste). am probleme in stabilirea zilelor de concediu medical necesar pensionarii medicale.
Cel mai recent răspuns: MIRELAIONICA , utilizator 11:25, 25 Ianuarie 2013
1. In adeverinta se scriu toate zilele de concediu medical, asa cum sunt ele trecute in certificatul medical, chiar daca angajatorul plateste numai zilele lucratoare.

2. Cel care elibereaza adeverinta nu stie ca omul poate fi sau este bolnav si in zilele nelucratoare?
Bună seara,
Vă rog frumos să mă ajutaţi în următoarea problemă. Am o salariată căreia i s-au acordat certificate medicale cod 01 şi nu i l-eam plătit deoarece nu am avut bază de calcul pe ultimele 6 luni. Eu când îi eliberez adeverinţa menţionez că a avut aceste zile de concediu medical chiar dacă nu le-am plătit?
Vă mulţumesc anticipat!
1. Daca nu a beneficiat de indemnizatie pentru concediu medical inseamna ca ori a fost la serviciu (sau in CO) ori a fost in concediu fara plata deci nu a fost in concediu medical.

2. In aceasta situatie aceste zile din certificatul medical neplatit si nepontat ca atare nu se iau in considerare la eliberarea adeverintei cu concediul medical pe ultimele 12 luni.
tudorvaleriu a scris:

1. Daca nu a beneficiat de indemnizatie pentru concediu medical inseamna ca ori a fost la serviciu (sau in CO) ori a fost in concediu fara plata deci nu a fost in concediu medical.

2. In aceasta situatie aceste zile din certificatul medical neplatit si nepontat ca atare nu se iau in considerare la eliberarea adeverintei cu concediul medical pe ultimele 12 luni.

Am crezut că aceste concedii medicale se centralizează şi dacă i s-a eilberat certificat trebuia să le declar şi eu. Mulţumesc frumos pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum procedati cand intocmiti adeverintele salariatilor, necesare la medic? Rodica2011 Rodica2011 Buna, Recent s-au modificat normele de aplicare a OUG 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari de sanatate. Printre noile reglementari si ... (vezi toată discuția)
Eliberare concedii medicale mmarianne mmarianne Buna ziua, As dori sa ma ajutati in urmatoarea speta: Un salariat are 90 de zile de concediu medical pe coduri 01 si 06. In luna februarie, i se elibereaza ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta intre data emiterii concediului medical si data adeverintei eliberate de angajator goby goby Buna ziua! Doctorul de familie mi-a dat concediu medical pe data de 04.08.2014, iar angajatorul mi-a eliberat adeverinta abia pe 06.08 dupa ce a vazut ... (vezi toată discuția)