avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Activitate gica104

Activitate gica104

Discuție Dreptul muncii
conform legii 46/05.06.1996, art.3, aln.3, timpul cat o persoana indeplineste stagiul military constituie vechime in munca (deci confera vechime in munca in raport de care se stabileste si se acorda sporul de vechime/gradatia, deci se ia in considerare pentru modifiocarea transei de vechime).
Intrebare - pentru cadrele militare in activitate stagiul mlitar indeplinit anterior scolii militate trebuie luat in calcul la stabilirea vechimii pentru acordarea gradatiei? Daca DA, cele iesite la pensie ce cale trebuie sa urmeze?
Va multumesc!
instanta a respins exceptia calitatii procesuale a Casei Sectoriale de Pensii a MApN, a inadmisibilitatii actiunii si a lipsei de obiect invocate de minister, a admis exceptia prescriptiei dreptului la actiune pentru perioada 22.08.2008 – 04.03.2010, insa nu s-a pronuntat pentru perioada ulterioara. trebuie deschisa o actiune noua prin care sa solicit recalcularea incepand cu data de 05.03.2010
va multumesc
Buna ziua
La data de 01.05.2006 am iesit la pensie din MApN, cu pensie militara de serviciu conform legii 164/2001. Vechimiea si respective valoarea pensiei la data iesirii a fost stabilita gresit, mai putin cu 7 ani. In 22 august 2011, am primit o noua Fisa de pensie cu vechimea corect calculate. In data de 06.03.2013 am actionat in instanta pentru recalcularea pensiei cu noua vechime incepand cu luna august 2008. Solutia instantei de fond si a Curtii de Apel (21.05.2014)a fost : Admite exceptia prescriptiei dreptului la actiune pentru perioada 22.08.2008 – 04.03.2010. Respinge exceptia calitatii procesuale a Casei Sectoriale de Pensii a MApN, a inadmisibilitatii actiunii si a lipsei de obiect.

Intrebare – Ce se intampla cu perioada incepand cu 05.03.2010? Se poate inainta actiune la CEDO?
Va multumesc!
Buna ziua
Care procedura este mai ieftina (timp,bani) pentru realizarea succesiunii unui teren de 5ha/5mostenitori. Notariat sau instant?
Va multumesc
Răspuns la discuția contract servicii tv
va multumesc. nu am fost instiintat pentru semnarea unui alt contract. cu rugaminte care este baza legala in acre ei trebuiau sa ma instiinteze. va multumesc
persoana pensionata in iunie 2006. la stabilirea vechimii nu au fost luati in calcul o diferenta de 7 ani grupa 1. adeverinta noua, cu periada calculata corect, a fost trimisa la casa de pensii in august 2011. conform Decretului nr. 167 din 1958 privitor la prescriptia extinctiva si Codului de Procedura Civila Titlul XX – Despre prescriptie, cum se aplica plata noilor drepturi?
va multumesc
un contract cu titlu gratuit pentru o persoana cu handicap la firma de furnizare servicii audio tv care a fost preluata de alta firmafara a fi semnat un nou contract cu noua firma, nici instiintat persoana respectiva a primit o notificare cu o suma de plata restanta de 250ron. trebuia noua firma sa incheie contract nou?
va multmesc
va multumesc
cum am precizat, documentele justificative cu noua calculatie, au fost inaintate la Casa de Pensii MApN de catre Centrul Militar in luna februarie, apoi in trei randuri personal. fata de data la care su fost inaintate documentele, in baza OGU1/2011 a fost emisa decizie noua, insa cu acordarea acestor drepturi din luna mai 2012.se poate deschide actiune in instanta actiune pentru recuperarea drepturilor neacordate si de la ce data pot fi acestea calculate?
va multumescu
documentele justificative au fost depuse din februarie 2011, prima luna cand au fost luate in calcul si a fost emisa o noua decizie in care se recunosc acesti ani a fost aprilie 2012. de cand trebuie platite aceste dreprturi? va multumesc
care sunt demersurile care trebuie sa le intreprinda un pensionar militar caruia la data iesirii la pensie 2006, in baza legii 164 si HG 1294 grupe de munca, nu i-au fost luati in calcul 6 ani - alte conditii 100%. drepturile cuvenite legal pot fi recuperate?