avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii

conform legii 46/05.06.1996, art.3, aln.3, timpul cat o persoana indeplineste stagiul military constituie vechime in munca (deci confera vechime in munca in raport de care se stabileste si se acorda sporul de vechime/gradatia, deci se ia in considerare pentru modifiocarea transei de vechime).
Intrebare - pentru cadrele militare in activitate stagiul mlitar indeplinit anterior scolii militate trebuie luat in calcul la stabilirea vechimii pentru acordarea gradatiei? Daca DA, cele iesite la pensie ce cale trebuie sa urmeze?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 31 Martie 2015
Cele iesite la pensie nu cred ca mai pot face ceva. Dreptul la actiune se prescrie in termen de 3 ani de la data nasterii acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stagiu militar- vechime in munca pt spor de vechime cocuta1973 cocuta1973 Am si eu un salariat care si-a satistacut stagiul militar in 1990. Perioada de stagiu militar reprezinta vechime in munca pt sporul de vechime sau nu? Eu ar ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime in munca in 2011 Ayana1 Ayana1 Buna ziua, Puteti sa imi spuneti care sunt coeficientii privind acordarea sporului de vechime in munca? Stiu ca inainte erau prevazuti de CCMUN, insa acum am ... (vezi toată discuția)
Perioada stagiului militar ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti daca perioada efectuarii stagiului militar, inainte de a fi angajat, poate fi valorificata la calcularea sporului de vechime. Va ... (vezi toată discuția)