avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada nevalorificata la stabilirea pensiei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada nevalorificata la stabilirea pensiei

care sunt demersurile care trebuie sa le intreprinda un pensionar militar caruia la data iesirii la pensie 2006, in baza legii 164 si HG 1294 grupe de munca, nu i-au fost luati in calcul 6 ani - alte conditii 100%. drepturile cuvenite legal pot fi recuperate?
Cel mai recent răspuns: gica104 , utilizator 14:14, 14 Mai 2012
Daca doriti sa va fie valorificata aceasta perioada incepand cu anul 2006, imi pare rau insa nu se mai poate. A intervenit termenul general de prescriptie de trei ani. Perioada poate fi valorificata acum, daca depuneti actele doveditoare si cererea la casa de pensii sectoriala.
documentele justificative au fost depuse din februarie 2011, prima luna cand au fost luate in calcul si a fost emisa o noua decizie in care se recunosc acesti ani a fost aprilie 2012. de cand trebuie platite aceste dreprturi? va multumesc
Teoretic trebuia sa primiti aceste drepturi cu data de 1 a lunii urmatoare depunerii cererii la casa de pensii. Vreau sa precizez ceva foarte clar: o decizie de recalculare a pensiei poate fi emisa oricand, insa drepturile si diferentele de pensie trebuie platite de la data prevazuta de lege.
va multumesc
cum am precizat, documentele justificative cu noua calculatie, au fost inaintate la Casa de Pensii MApN de catre Centrul Militar in luna februarie, apoi in trei randuri personal. fata de data la care su fost inaintate documentele, in baza OGU1/2011 a fost emisa decizie noua, insa cu acordarea acestor drepturi din luna mai 2012.se poate deschide actiune in instanta actiune pentru recuperarea drepturilor neacordate si de la ce data pot fi acestea calculate?
va multumescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare Danila_Lucian Danila_Lucian Sunt nascut la 02.01.1961, pensionar militar din 31.10.2002 . Am stagiu de cotizare ca militar 21 ani 4 luni si 6 zile( include armata si scoala militara ... (vezi toată discuția)
Conditii de munca pctf - feroviar cata_strophik2010 cata_strophik2010 Tatal meu a lucrat intre 1965 si 1992 ca ofiter PCTF la punctele de frontiera feroviar.14 ani si 7 luni sunt socotiti ca lucrati in conditii deosebite (spor ... (vezi toată discuția)
lamuriri - pensie militara leusan leusan Am o cunostinta care s-a pensionat.A lucrat in MI ca functionar public cu statut special.Acum 2 zile a primit (dupa 4 luni) decizia de pensionare.De fapt a ... (vezi toată discuția)