Sunt membrul unei asociatii noi infiintate (un bloc nou construit/2013, cu 20 apartamente) si vreau sa imi comunicati daca dezvoltatorul acestui imobil, are sau nu obligatia sa ne elibereze un proces verbal de predare-primire atat pentru partile individuale cat si a partilor comune? El susitinand ca nu trebuie sa semneze nici un proces verbal, avand deja niste clauze in contractul de vanzare-cumparare, prin care se obliga sa remedieze eventualele vicii ascunse.
Mai pe scurt, pentru functionarea asociatiei de prorpietari, este necesar vreun document semnat de dezvoltator?
Multumindu-va pentru timpul alocat citirii acestui mesaj, raman in asteptarea unui raspuns.
Doresc sa imi comunicati daca sunt anumite conditii speciale ce trebuiesc indeplinite pentru aducerea in tara a unor tablouri.
Pentru a-mi putea oferi un raspuns exact, mentionez urmatoarele:
- tablourile sunt aduse de un cetatean Italian si sunt aduse din Italia.
- nu sunt tablouri de patrimoniu, sunt vechi (aprox. 70 ani) si sunt pictate de tatal persoanei care le transporta. Persoana care le-a pictat este decedata.
- persoana care le transporta/detine nu are acte pe acele tablouri. Tablourile dupa cum am precizat au fost pictate de catre tatal persoanei care le transporta, motiv pentru care nu detine acte de provenienta.
Rog sa imi comunicati care sunt conditiile de transport a acelor tablouri din Italia in Romania?
Sau sunt considerate obiecte personale si trebuiesc doar declarate vamal la intrarea in tara, fara alte formalitati.
Eventual, in cazul in care exista, ce taxe vamale se platesc in acest sens?
Multumindu-va pentru timpul acordat, raman in asteptarea raspunsului dumneavoastra.
In urma cu aproximativ 10-11 ani am divortat la Tribunalul Suceava. Sentinta a ramas "in pronuntare", dar nici pana in ziua de azi eu nu am primit nici un raspuns la adresa de domiciliu.I intentionez sa ma recasatoresc si nu as vrea sa aflu cu stupoare ca inca sentinta de divort nu a fost data, desi... nu cred ca este posibil.
Cum pot sa primesc o copie a sentintei judecato
resti, astfel incat sa ma pot recasatori?
Mentionez ca locuiesc in Bucuresti iar casatoria a avut loc in Suceava.