avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Relatie dezvoltator vs asociatia de prorpietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Relatie dezvoltator vs asociatia de prorpietari

Sunt membrul unei asociatii noi infiintate (un bloc nou construit/2013, cu 20 apartamente) si vreau sa imi comunicati daca dezvoltatorul acestui imobil, are sau nu obligatia sa ne elibereze un proces verbal de predare-primire atat pentru partile individuale cat si a partilor comune? El susitinand ca nu trebuie sa semneze nici un proces verbal, avand deja niste clauze in contractul de vanzare-cumparare, prin care se obliga sa remedieze eventualele vicii ascunse.
Mai pe scurt, pentru functionarea asociatiei de prorpietari, este necesar vreun document semnat de dezvoltator?

Multumindu-va pentru timpul alocat citirii acestui mesaj, raman in asteptarea unui raspuns.

Cu stima si consideratie,
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:43, 23 August 2013
Infiintarea si functionarea asociatiei de proprietari se realizeaza conform Legii 230/2007 si HG 1588/2007. Conform legislatiei proprietarii se asociaza (minim 50% + 1) in asociatie de proprietari pentru administrarea si gospodarirea condominiului fara a fi necesar vreun acord, aviz sau alt document de la constructor, dezvolatator, fosti proprietari s.a.m.d.
Constructorul sau dezvoltatorul trebuie sa puna la dispozitia asociatiei "Cartea tehnica a constructiei" adica documentatia care a stat la baza realizarii constructiei de la proiectare pana la finalizare. Fiecare proprietar de apartament are actul sa de proprietate pe care trebuie sa-l depuna in copie la asociatie, acestea fiind necesare la Judecatorie pentru infiintarea asociatie si din aceste acte se deduc elementele de proprietate: suparfete utile, suprafete comune s.a.m.d.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces asociatie de proprietari/dezvoltator imobiliar stefanpopa2016 stefanpopa2016 Buna ziua, ma adresez d-voastra cu speranta obtinerii unor informatii.Suntem o asociatie de locatari care inca nu a preluat complexul rezidential de la ... (vezi toată discuția)
Intrebari si raspunsuri zice zice As dori va rog daca se poate sa primesc o clarificare in legatura cu urmatoarele puncte: - exista un fond (cont bancar) special creeat de catre constructor ... (vezi toată discuția)
Se poate constitui asociatie in aceste conditii? Almaris Almaris Intr-un imobil cu 27 de apartamente exista 4 apartamente care s-au vandut unor persoane, acestea devenind proprietari. Restul sunt in posesia unui singur ... (vezi toată discuția)