avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate bundyiuly

Activitate bundyiuly

Bună ziua. Vreau sa ma apuc de construit o casa, locuință personala dar fiind stare de urgenta nu știu dacă am voie sau nu sa ma deplasez între locuința actuala și locul u de voi începe construcția (cam 4 km?) Menționez ca voi munci eu sin încă 3 muncitori pe o proprietate privata. Este justificata deplasarea mea în vreo ordonanta militara? Dacă da ce as putea sa bifez în declarația pe propria răspundere. Mulțumesc anticipat
Răspuns la discuția cota indiviza
mulțumesc de răspuns. casa are apa și electricitate. gazul metan nu a ajuns încă acolo dar se lucrează la asta am văzut. actele casei sunt în regula: intabulare carte funciara etc. Doar ca mi s-a spus ca nu ard cota indiviza la drum. Nu prea știu multe despre aceste lucruri de aia am decis sa întreb. mulțumesc

Adam Grecu a scris:

Siuatia nu este in regula. Intotdeauna trebuie sa vi se permita accesul la acel drum (servitute), altfel cum sa aiba autorizatie de construire acea casa? Dar utilitati aveti?
Noi aici pe forum, nu ne ocupam chia si cu aceste chestiuni, dar va recomand cu respect sa va adresati unui avocat - specializat in astfel de spete.
Mult succes!

Discuție cota indiviza
Bună ziua. Doresc sa achiziționez o casa și mi s-a spus ca nu are cota indiviza la calea de acces. Va rog sa imi spuneți unui necunoscător cam ce anume înseamnă asta și cât de grea este procedura de procurare a acestei cote și cam ce presupune asta. Adică se merita sa cumpăr aceasta casa sau Nu. mai exact casa este într-un ansamblu rezidențial iar drumul este privat, nu este drum ce apartine primăriei. Va mulțumesc anticipat
Bună ziua. doresc sa achiziționez o casa dar vânzătorul spune ca nu are cota indiviza. adică eu trebuie sa cumpăr aceasta cota de la un vecin sau sa îmi fie transferata etc. Îmi poate explica cineva cam ce anume presupune asta? Nu am cunoștințe în domeniu și sunt total în ceață. Adică se merita sa o cumpăr fără aceasta cota și sa stau asa sau sa o cumpăr mai târziu eventual? Mulțumesc anticipat
buna ziua. doresc sa cumpar o casa care se afla pe un teren concesionat de primarie in baza legii 15/2003, teren acordat tinerilor pentru cobstructia unei case mai exact. ce anume trebuie facut ca atunci cand voi cumpara casa sa pot fi si proprietarul terenului nu doar sa preiau concesiunea? multumesc anticipat
Buna ziua. Sotia mea a incetat lucrul in septembrie 2016 iar in octombrie a ramas însărcinată. Mai poate primi concediu prenatal in condițiile in care a realizat venituri in ultimele 24 de luni anterioare sarcinii? Daca da ce acte trebuie si unde trebuie depuse? Mulțumesc anticipat...