Concesionare teren între persoane fizice. Va rog să-mi spuneți care ar fi procedura de concesionare a unui teren pe care îl dețin, către o alta persoana (din familie) pentru construcția unei case, pe care ulterior, la un moment dat, sa o pot lua în proprietate. Momentan eu nu pot sa dețin o locuință pe numele meu. Mulțumesc!
Bună seara! Va rog să-mi spuneți prin ce procedura juridica-notariala as putea achiziționa un imobil printr-un interpus. Menționez ca persoana este de încredere, eu nu pot sa figurez legal ca proprietar, dar as vrea și o mica ancoră legala fata de persoana respectivă. Din anumite motive, eu nu pot avea imobil în proprietate ( nu sunt executat, cautat pt evaziune sau alte ilegalități). Mulțumesc!
Buna seara! Povestea incepe asa: In toamna lui 2011 am contactat un avocat pt a actiona in instanta statul pentru recuperarea taxei auto in valoare de aprox. 5000 ron. I-am dus actele, m-a intrebat cum vreau sa platesc, 1000ron in doua transe ( una in acea zi iar cealalta la final), sau 750 ron in total dar platiti in acea zi. Am acceptat a doua varianta, crezand ca ies mai ieftin. Mi s-a emis chitanta si am incheiat un contract. Toate bune, timpul trecea si nu am primit pana in decembrie 2011( cand se implineau 3 ani de la plata taxei) nici un semn de viata. Am inceput sa sun avocatul fara ca acesta sa-mi mai raspunda vreodata. Trecand pe la cabinetul sau, am aflat ca acesta se mutase in Bucuresti ( eu sunt din Bacau). Mentionez ca avocatul se afla pe lista Baroului Bacau. Nici pana in ziua de azi nu am reusit sa mai vorbesc cu avocatul deoarece nu-mi raspunde nici la telefon si nici la sms-uri indiferent de ora la care am incercat sa dau de el. Am primit acum cateva luni (in urma unui sms transmis de mine) un sms in care imi spune sa nu-mi fac griji ca totul e ok. La aceasta data (20.04.2012), au trecut mai bine de 6 luni de la semnarea contractului si as vrea sa intreb urmatoarele: 1. E posibil ca acest avocat sa-mi fi inceput procedura si eu sa nu fi primit nici o citatie acasa? 2. Poate sa dureze asa mult initierea unei cauze? 3. Cum pot sa-mi recuperez macar banii platiti ca onorariu? 4. Se mai poate face ceva in cauza mea dat fiind faptul ca au trecut 3 ani de la plata taxei?